Броят на починалите от пневмония, причинена от новия коронавирус в

...
Броят на починалите от пневмония, причинена от новия коронавирус в
Коментари Харесай

106 са вече смъртните случаи от новия коронавирус в Китай

Броят на умрелите от пневмония, породена от новия ковид в Китай, доближи 106 души, съобщи Българска телеграфна агенция, като цитираха данни на китайските управляващи.
Броят на инфектираните набъбна на 4 515 души. Първи смъртен случай от новия вирус е регистриран и в Пекин. Само през последното денонощие в провинция Хубей са умряли 24 от инфектираните.

Епицентър на епидемията е най-големият търговско-промишлен център в тази провинция - град Ухан, с население повече от 11 милиона. В по-голямата част от провинция Хубей, където живеят близо 60 милиона души, са въведени ограничавания за пътешестване. Случаи на инфектирани, пътували до град Ухан, бяха доказани на разнообразни места по света - от Япония до Съединени американски щати, където управляващите оповестиха, че 110 души в 26 щата са под наблюдаване.

Шри Ланка е последната страна, в която също бе регистриран случай на инфектиран с новия вирус. Националната имиграционна администрация на Китай прикани жителите да преразгледат проектите си за пътувания в чужбина, с цел да понижат придвижването през граница за прекъсване разпространяването на вируса. Филипините краткотрайно стопираха издаването на туристически визи за идващи от Китай, с цел да предотвратят разгръщане на болестта.

Първи случай на инфектиран с новия ковид бе доказан в Германия, съобщи представител на Министерство на здравеопазването. Пациентът е мъж от региона на Старнберг в Бавария, намиращ се на към 30 км югозападно от Мюнхен.

Той е в устойчиво положение, уточни в изказване баварската работа за опазване на здравето и сигурност на храните. Мъжът се навира под здравно наблюдаване и е изолиран. Говорителят на баварското министерство на опазването на здравето сподели, че има дребен риск от заразяване на други хора в провинцията.

От началото на рецесията СЗО разгласява 6 отчета за обстановката. Организацията употребява термина " изключително състояние за публичното здраве от интернационален мащаб " в редки случаи на епидемии, изискващи деятелен международен отговор като да вземем за пример свинския грип H1N1 през 2009 година, вируса Зика през 2016 година и треската Ебола в Западна Африка в интервала 2014-16 година и ДР Конго през 2018 година Част от фамилията на коронавирусите, новият ковид 2019-nCoV поражда у инфектираните грипни признаци и може да се стигне до тежки дихателни проблеми.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР