Броят на починалите от новия коронавирус надмина този от глобалната

...
Броят на починалите от новия коронавирус надмина този от глобалната
Коментари Харесай

Броят на жертвите на китайския коронавирус надмина този от епидемията от SARS

Броят на умрелите от новия ковид надмина този от световната зараза от вируса SARS през 2003 година Всичките 813 жертви до момента са от континентален Китай без две - по една в Хонконг и Филипините, като болестта обхвана над 25 страни.

През 2003 година 774 души умират от SARS в към двадесетина страни. Сега китайският ковид болести над 34 800, като огромната част са в азиатската страна, написа Военновъздушни сили.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Достигнат ли е пикът

Епицентър на новия вирус е китайският град Ухан, който е под обсада от седмици. От Световната здравна организация оповестиха в събота, че заболяването към момента е съсредоточен в този регион и през предходните четири дни наподобява, че има лека стабилизация в броя на инфектираните. Но е още рано да се каже дали е доближат пикът, защото епидемиите неведнъж се забавят, преди да избухнат още веднъж.

В четвъртък в Ухан умря 60-годишен американски жител, който стана първата доказана жертва, която не е китаец. Същевременно в Китай провокира широкоразпространен яд гибелта на Ли Вънлян - докторът, който опита да предизвести за заплахата от новия ковид. Той се е заразил, до момента в който лекувал пациенти в Ухан. Миналия декември той изпратил известие до свои сътрудници, с което ги предизвестил за вируса, за който той считал, че наподобява на SARS. Но му било подредено от полицията да " престане да популяризира подправена информация и клюки ".

СЗО събира дарения

В събота стана ясно, че Бил и Мелинда Гейтс подаряват 100 млн. $ за изследвания за ваксина против ковид и за лекуване на инфектираните. Парите са част от акцията на Световната здравна организация за събирането на 675 млн. $ в световен мащаб за битка с заболяването, написа Forbes.

Средствата ще бъдат употребявани в границите на три месеца, като част от тях ще отидат в страни под риск, чиито здравни служби не са толкоз добре развити. Фондация " Гейтс " показва, че тяхното подаяние ще бъде употребявано и за отбрана на популацията в Африка и Южна Азия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР