Броят на починалите от грип в Румъния този сезон нарасна

...
Броят на починалите от грип в Румъния този сезон нарасна
Коментари Харесай

Десетки жертви на грипа в Румъния

Броят на умрелите от грип в Румъния този сезон набъбна до 18 души, съобщи осведомителният уебсайт Зиаре, като цитира Националния център за наблюдаване и надзор на заразните заболявания.
 Обявяват грипна зараза и в Ямбол  Обявиха грипна зараза и в област Перник, 344 учебни заведения и детски градини в страната са затворени
18-та жертва на грипа е 19-годишен юноша от окръг Прахова, при който е бил доказан грипен вирус вид А. Момчето е имало и други болести, и не е било имунизирано срещу грип, прецизира Българска национална телевизия. Министърът на опазването на здравето Сорина Пинтя разгласи преди няколко дни, че Румъния " е на крачка от зараза ", като се има поради огромния брой случаи на грип, регистрирани предходната седмица.

Тя посочи, че окръжните дирекции по публично здраве са получили разпореждане да осведомят министерството на опазването на здравето при нарастване на броя на вирусните болести и добави, че имунизацията е най-сигурният метод за предотвратяване от заболяването. 

За първите пет смъртни случая от грип в Румъния бе обявено на 9 януари, напомня Зиаре. 

У нас грипна зараза е оповестена в областите Ямбол, Бургас, Стара Загора, Перник, Пазарджик, Шумен, Силистра и Смолян. Пред зараза e и Русе. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР