Броят на пътуващите със самолет в САЩ през изминалия уикенд

...
Броят на пътуващите със самолет в САЩ през изминалия уикенд
Коментари Харесай

Въздушният трафик в САЩ се събуди

Броят на пътуващите със аероплан в Съединени американски щати през миналия уикенд е бил рекордно огромен от началото на световната пандемия. По данни на Администрацията за сигурност при пътуванията 2,57 млн. души са минали през инспекции на летищата през събота и неделя, съобщи Файненшъл таймс. Само през петък пътуващите са били 1,57 млн. души, което е най-натовареният ден за американските летища от 15 март 2020 година насам. Тези данни са причина за мощен оптимизъм за скорошно възобновяване на полетите. Макар че процесът по всичко проличава, че ще е дълъг: за съпоставяне – на същата дата през 2019 година е имало 85% повече пътуващи, в сравнение с в този момент.

Но бързата имунизация в Съединени американски щати връща очакванията към нормализация на икономическия и обществения живот. По последни данни 33% от популацията на най-голямата стопанска система към този момент е имунизирано.

Според Скот Кирби, изпълнителен шеф на United Airlines, компанията може да спре да работи на загуба още към края на първото тримесечие на 2021 година, в случай че тези трендове се запазят. Според него обаче компанията ще доближи равнището си от 2019 година през 2023 година

Ед Бастиан от Delta Air Lines заяви, че приходите (без изплатените възобновени суми) за първите две седмици на март са с 30% по-високи в съпоставяне със междинното за февруари равнище. Той промени упованията си, че компанията ще употребява своя капитал за оперативни разноски най-малко до края на 2021 година, като в този момент счита, че този развой може да завърши още напролет. През последното тримесечие на 2020 година компанията регистрираше приблизително по 12 млн. $ загуби всеки ден.

Друга от огромните 4 американски самолетни компании Southwest Airlines оповестиха, че също намаляват равнището на загубите си от 15 млн. дневно в края на 2020 година на 12 млн. $ дневно в този момент.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР