Броят на пътуванията по време на тридневните есенни празници в

...
Броят на пътуванията по време на тридневните есенни празници в
Коментари Харесай

Пътуванията във връзка с есенните празници в Китай са спаднали заради COVID ограниченията


Броят на пътуванията по време на тридневните есенни празници в Китай е намалял с повече от една трета в съпоставяне със същия интервал наминалата година, съобщи Ройтерс, базирайки се на държавните медии. Политиката на КНР за " нулев Коронавирус "  отказва хората от пътешестване.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32130
Пътуванията по време на празниците в интервала 10-12 септември, които нормално включват фамилни събирания, са били 66,96 милиона. Пътуванията с кола или рейс са намалели с 37 % за година и са били общо 48,18 милиона, а тези с транспортен съд са намалели с 15 %, което прави 1,54 милиона пътувания.

Хората са употребявали вътрешни полети 1,28 милиона пъти, съгласно отчет на Китайската национална телевизия. Това е равнище близо 60 % по-малко от същия интервал през 2021 година.

Китай се пробва да овладее бързо разпространяващия се вид Омикрон, налагайки локдауни от друга степен, с цел да предотврати появяването на евентуални огнища.

Японската капиталова банка " Номура " твърди, че до предишния вторник 49 китайски градове са били под разнообразни равнища на затваряне и ограничения за надзор. Засегнати са 291,7 милиона души.

Освен това локалните управляващи приканиха жителите да се въздържат от пътувания, които не са наложителни във времето за подготовка на едноседмичния Национален празник при започване на октомври и конгреса на Китайската комунистическа партия, който е в средата на месеца, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР