Броят на озовалите се в болница хора след употреба на

...
Броят на озовалите се в болница хора след употреба на
Коментари Харесай

Коя страна е най-големият вносител на законен кокаин в света?

Броят на озовалите се в болница хора след приложимост на кокаин във Англия скача с 90% от 2014 година насам, писа Vice през март.

Защо? Защото сега кокаинът е в най-чистото си положение от десетилетия и в цялата страна, а човек може да си го поръча също толкоз елементарно, колкото и пица.

Според някои хора, първата стъпка към минимизирането на вредите, които кокаинът нанася, както на хората, по този начин и на Земята, е декриминализирането и регулацията.

Критиците на тези ограничения считат, че те няма да проработят заради редица аргументи, една от които е: Как даже може да бъде стартирано построяването на инфраструктурата, нужна за производството и превозването на легален кокаин по света?

Отговорът е, че тя към този момент съществува и Англия е главният бенефициент от това. Страната е внесла повече кокаин за здравна приложимост през 2016 година, от която и да било друга страна по света.

" Във Викторианската ера кокаинът е бил разполагаем във Англия, чрез редица медикаменти, като локална анестезия и като енергиен балсам — нещо като викториански Red Bull, " изяснява Стив Ролс, старши политически анализатор в мозъчния концерн Transform.

" В днешно време кокаинът към момента продължава да се употребява за локална анестезия при някои лимитирани условия, главно при по-леки интервенции. "

Според отчет на Международния ръб за надзор над наркотичните субстанции, през 2016 година, Англия е внесла 330 кг зaконен кокаин, което съставлява 82.6% от международния импорт.

Англия също по този начин е главният експортьор, следвана от Нидерландия, както и главният потребител с 90.5 кг.

Защо във Англия употребяват толкоз доста легален кокаин, спрямо останалите страни по света?

" През годините други анестетици значително замениха кокаина, само че той към момента участва в заключените шкафове с следени събстанции в множеството английски лечебни заведения, дружно с другите субстанции с `с огромен капацитет за злоупотреба` — хероин, кетамин, фентанил, амфетамини и така нататък, " прибавя Ролс.

" Фактът, че Англия употребява толкоз доста повече, спрямо всички други страни, мога да предположа, че е последица от дългогодишната ни история на потреблението му за медицински цели. "

" Англия в никакъв случай не е отглеждала растението кока, чиито листа съдържат алкакоида кокаин, за това всички артикули от кока и кокаин постоянно са се внасяли, съвсем напълно от района на Андите, " изяснява Ролс.

" Редица интернационалните съглашение управляват производството и превозването на такива вещества сред обособените страни — главната цел е да се предотврати отклоняването им за немедицински цели. Британският кокаин стартира пътуването си в Перу, единствената страна в света, която сега законно отглежда и изнася листа от кока за медицински цели.

Те се транспортират до Съединени американски щати от щатската Агенция за битка с опиатите (ДЕА), където се извлича кокаина, а по-късно той се транспортира до Англия и всички останали страни. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР