Броят на обявите за работа в Обединеното кралство се върна

Броят на обявите за работа в Обединеното кралство се върна ...

Обявите за нови работни места на Острова - за първи път на нивата отпреди Covid


Броят на обявите за работа в Обединеното кралство се върна до нивата, наблюдавани отпреди пандемията от Covid-19 за първи път миналата седмица, предварителен знак за възстановяване след най-лошия спад в икономиката от три века, съобщи Bloomberg.

Общият брой на публикуваните обяви се е увеличил до най-високото ниво от началото на март 2020 г., преди да бъде наложена първата национална блокада, според данните от 9 април от уебсайта Adzuna Jobs, публикуван от Службата за национална статистика.

Най-голямо е увеличението на юридическите позиции и тези за служители в заведенията за хранене и хотелиерството. Шотландия и Лондон, които изоставаха по нови свободни работни места по време на пандемията, отбелязаха най-голям ръст в обема на работните предложения.Още по темата

Подпомагането на заетостта е ключова цел на държавната политика през последната година, като финансовият министър Риши Сунак многократно удължава плащанията за гражданите, чиито работни места бяха затворени по време на пандемията. Нивото на безработицата нарасна до 5% през тримесечието до януари, но броят на наетите служители непрекъснато се подобрява от декември въпреки третата национална блокада.

Търговците на дребно, които продават стоки не от първа необходимост, както и заведенията и ресторантите с открито пространство, имат право да отворят отново тази седмица, като част от плана, целящ да помогне на Англия да се върне към нормалния живот на 21 юни. Следващото голямо облекчаване на правилата ще настъпи от 17 май, когато хотелите и заведенията на закрито ще заработят отново.

Източник: investor.bg