Броят на новозаразените с продължава да нараства. През последното денонощие

...
Броят на новозаразените с продължава да нараства. През последното денонощие
Коментари Харесай

Германия обмисля нови мерки за ограничаване на пандемията

Броят на новозаразените с продължава да нараства. През последното денонощие са регистрирани 11 409 инфекции - с към 4500 повече, в сравнение с преди седмица, сочат данните на института " Роберт Кох ". От началото на пандемията в Германия са се заразили близо 450 000 души, а броят на умрелите по отношение на вируса надвиши 10 000, заяви, съобщи БГНЕС.
В интензивните отделения има задоволително кревати
На този декор лекари бият паника поради острия дефицит на медицински сестри и различен обслужващ личен състав в интензивните отделения на лечебните заведения. Там към момента има задоволително на брой свободни кревати, както и апарати за изкуствено дишане. Но това не оказва помощ, когато " липсва личен състав, който да се грижи за пациентите ", декларира пред изданията от медийната група " Функе " президентът на Германското интердисциплинарно съдружие за интензивна и незабавна медицина DIVI Уве Янсенс. По негова груба оценка, в интензивните отделения в цялата страна има дефицит на към 3500 до 4000 подготвени фрагменти.
И президентът на браншовата организация на немските лечебни заведения Гералд Гас дефинира неналичието на болничен личен състав като " главно предизвикателство " за системата, в случай че броят на пациентите продължи да нараства. По думите му, на клиниките им се постанова да трансферират личен състав и - сходно на първата вълна през предходната пролет - да се концентрират главно върху обслужването на най-тежките случаи. Една пета от пациентите, постъпващи в болница след заразяване с ковид, биват настанявани в интензивно поделение. В момента в Германия в интензивни отделения се лекуват общо 1362 пациенти, от които 622 са на изкуствено дишане.
От СЗО също предизвестяват за заплахата от претоварване на интензивните отделения в лечебните заведения - главно в Европа и Северна Америка. " В доста страни от северното полукълбо броят на пациентите в лечебните заведения нараства обезпокоително, а интензивните отделения бързо се запълват ", съобщи шефът на организацията Тедрос Гебрейесус.
Какви ограничения обмисля Германия?
На този декор обмисля нови ограничения за ограничение на пандемията. На среща при канцлерката  днес, 28 октомври, министър-председателите на обособените провинции ще разискват нови ограничавания.
По информация на " Билд Цайтунг ", Меркел упорствала за един тип " лек локдуан " (Lockdown light), което включвало да вземем за пример затварянето на питейни заведения и заведения за хранене, както и възбрана за обществените прояви. Не се планува ново затваряне на учебни заведения и детски градини, в случай че те не попадат в региони с изключително висок брой инфектирани. Също и магазините ще продължат да работят, само че при съблюдаване на строги ограничения, написа изданието, като се базира на добре осведомени източници. Тази информация се удостоверява и от новинарския канал n-tv.
Шефът на Германския институт за стопански проучвания Марсел Фрачер счита, че би било рационално стопанската система на страната да се стопира краткотрайно - за период от две седмици. " От позиция на стопанската система един къс, изострен локдаун би бил може би най-хубавата алтернатива ", съобщи той пред телевизия SWR. Във всеки случай това е за предпочитане пред продължаваща седмици или месеци наред неустановеност, посочи икономистът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР