Броят на новозаразените с коронавирус в Австралия се покачи до

...
Броят на новозаразените с коронавирус в Австралия се покачи до
Коментари Харесай

Рекорден брой нови случаи на коронавирус в Австралия

Броят на новозаразените с ковид в Австралия се повиши до нов връх в четвъртък. Болниците са претъпкани, а разпоредбите за изолираност доведоха до дефицит на работна ръка, което сложи напрегнат бизнеса, написа Ройтерс.

Страната записва рекордните 72 392 нови случая в четвъртък, което даже не е финалната численост, тъй като Западна Австралия афишира статистиката си настрана и в по-късен час.

Премиерът Скот Морисън е подложен на напън поради оправянето с пандемията заради дефицит на ресурси от антигенни проби и неодобрение поради големите опашки в центровете за тестване.

Макар при започване на пандемията Австралия да съумя да задържи броя на заболелите невисок посредством строги ограничения, в този момент процентът на заразяванията е доста по-висок, в сравнение с в други страни от Азиатско-тихоокеанския район. А някои епидемиолози в страната предвиждат, че най-лошото занапред следва.

Припомняме, че в четвъртък държавното управление анулира визата на тенисиста Новак Джокович, с цел да успокои публичния яд поради решението международният номер 1 да бъде освободен от задължението за имунизация, с цел да играе на Откритото състезание на Австралия.
 Австралия анулира визата на Джокович, може да го депортират
Австралия анулира визата на Джокович, може да го депортират

Сърбинът е откаран в хотел, където задържат мигранти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР