Броят на новите заразени с коронавирус в Швейцария нарасна през

...
Броят на новите заразени с коронавирус в Швейцария нарасна през
Коментари Харесай

Смекчават някои ограничения в Швейцария, Португалия и Дания

Броят на новите инфектирани с ковид в Швейцария набъбна през изтеклото денонощие с 326 - по-малко спрямо предходното (346), което удостоверява трайната наклонност към спад на заболеваемостта в страната. Това оповестиха през днешния ден федералните здравни управляващи, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

До момента позитивни проби за ковид са дали 27 404 поданици на Швейцария; умрелите са 1111.

Повечето хора в страната съблюдават обществена отдалеченост и хигиена. Това даде опция държавното управление да вземе решение за поетапно намаляване на въведените рестрикции, означи през днешния ден пред швейцарския в. " Тан " президентът Симонета Сомаруга.

Първи ще възобновят активността си фризьорските и физиотерапевтичните салони, лекарските кабинети, детските ясли, градинарските стопанства и магазини. На 11 май ще отворят учебните заведения, другите магазини и пазарите. Последни, на 8 юни, ще отворят още веднъж порти висшите и междинните образователни заведения, музеите, библиотеките и зоологическите градини, посочи тези дни държавното управление.

В Португалия са регистрирани през последното денонощие 663 нови заболели от Ковид-19, с което инфектираните в страната стават 19 685, осведоми през днешния ден в. " Публику ".

Смъртните случаи, нарастнали за ден с 30, са към този момент 687. Оздравелите са 610. Извънредното състояние в Португалия ще остане в действие най-малко до 2 май, показва ТАСС.

Потвърдените случаи на заразяване с новия вирус в Дания се усилиха за денонощие със 169 и болните в страната са към този момент 7242. Това заяви през днешния ден националният институт за битка с инфекциозните болести.

Броят на записаните смъртни случаи набъбна с 10 и умрелите са общо 346. В лечебни заведения са настанени 317 пациенти, 87 от тях - в отделения за интензивни грижи. Тествани са 91 437 души.

Властите обявиха, че след Великден последователно ще подвигат рестриктивните мерки, в случай че статистиката внезапно не се утежни. В сряда към този момент отвориха порти част от детските градини и началните учебни заведения в Дания. Общественият превоз възобнови работа във вторник. На 20 април ще проработят редица предприятия от дребния бизнес, в това число фризьорските салони и автошколите, от тази дата ще работят и съдилищата. Кафетата, питейните заведения и заведенията за хранене обаче ще останат затворени до 10 май. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР