Броят на новите случаи на COVID-19 е намалял през миналата

...
Броят на новите случаи на COVID-19 е намалял през миналата
Коментари Харесай

COVID-19 по света: Южна Корея затяга мерките

Броят на новите случаи на COVID-19 е намалял през предходната седмица за първи път от повече от три месеца, само че смъртните случаи в района не престават да нарастват, демонстрират данните на СЗО. Като цяло съвсем 4 милиона случая на новия ковид са регистрирани в целия свят през седмицата, завършваща в неделя, и съвсем 60 000 души са умряли от заболяването през същия интервал, заяви Световната здравна организация.

Европа , в която във вторник общият брой на ковид ните инфекции се изкачи над 15 милиона, остава най-силно засегнатият район. Миналата седмица тя съставлява 46% от новите световни случаи и 49% от смъртните случаи, демонстрира седмичната епидемиологична актуализация на здравната организация на Организация на обединените нации. С записаните 1,84 милиона нови случая размерът на случаите в района остава зашеметяващо висок, само че СЗО отбелязва, че „ през последната седмица, за първи път от повече от три месеца, районът отбелязва спад от 10% при седмичните случаи “.

В същото време обаче в Европа са регистрирани над 29 000 смъртни случая от COVID-19 – 18% скок от миналата седмица, се споделя в известието.Данните на СЗО демонстрират, че Австрия регистрира най-рязкото нарастване на новите случаи на континента през предходната седмица, отбелязвайки 30% покачване от миналата седмица.

Америка, която е вторият най-силно обиден район, продължава да регистрира възходящ брой случаи и повишаване на смъртните случаи от новия ковид. Броят на случаите в района е повишен с над 40% с регистрирани над 1,45 милиона нови случаи, а смъртните случаи са се нараснали с 11%, с над 19 100 нови смъртни случая през седемдневния интервал. Повече от един милион от новите случаи са регистрирани в Съединените щати с близо 11 милиона случая от началото на пандемията.

Единственият район, който регистрира спад в броя на новите случаи и смъртността за предходната седмица, е Югоизточна Азия, заяви СЗО. В международен мащаб над 1,3 милиона души са умряли от COVID-19 и над 55 милиона са били инфектирани с вируса, откогато той се появи в Китай в края на предходната година, демонстрират данни от публични източници, предоставени на Агенция Франс Прес. 

Турция вкара непълен вечерен час, с цел да ограничи разпространяването на  COVID-19.  Свободното придвижване е позволено сред 10 и 20 часа, гласи заповедта на президента Реджеп Ердоган.

Учениците в южната ни съседка ще се образоват отдалечено до края на годината, а заведенията за хранене ще оферират храна единствено за у дома, съобщи bTV.

Франция, въпреки това, стана първата страна в Европа , която мина границата от 2 милиона инфектирани с ковид.

По този индикатор страната се подрежда на четвърто място в света след Съединени американски щати, Индия и Бразилия.

Унгария удължава до 8 февруари изключително състояние.  То разрешава частични ограничения за блокиране, ориентирани към ограничение на повишаването на смъртните случаи от ковид , заяви Българска национална телевизия. 

Мерките включват комендантски час сред 20:00 и 5:00 ч. сутринта, възбрана за събирания, наложително носене на маски на публични места и онлайн образование за гимназии и университети.

Властите в Брюксел и в южната белгийска френскоговоряща област Валония ще запазят вечерния час в действие най-малко до 13 декември, оповестиха локални медии.

През октомври локалните управляващи взеха решение да вкарат възбрана за придвижване сред 22.00 ч. и 6.00 ч. като част от противоепидемичните ограничения. За същия период остава в действие решението да не работят магазините за артикули, които не са от първа нужда.

Предстои решение какви ограничения против разпространяването на COVID-19 ще бъдат в действие в околните седмици в северната област Фландрия, където до момента вечерният час е по-краткотраен.

Белгийските здравни управляващи оповестиха през днешния ден, че се затвърждава посоката на трайно понижаване на броя на откритите новозаразени и на признатите в болница.

По техни данни през днешния ден за първи път от месеци се следи спад по всички индикатори за разпространяване на болестта. По най-нови данни в страната броят на умрелите доближава 14 839, при 540 605 открити случая и над 5,5 милиона изследвани.

Сеул и южният град Кванджу са приели наредби за налагане на по-строго обществено разграничаване на фона на скока в броя на случаите на ковид , заяви в сряда южнокорейската осведомителна организация Yonhap.

Митингите и демонстрациите, както и " високорисковите " всеобщи събрания, като да вземем за пример хората, които пеят или скандират, ще бъдат лимитирани до 100 души.

Бизнесът и уредниците на манифестации, които нарушават новите разпореждания за обществено разграничаване, ще бъдат санкционирани с 3 милиона (2700 долара), до момента в който хората, които не носят маски в обществото, ще бъдат глобявани с до 100 000.

Новите правила ще влязат в действие в Гуанджу от четвъртък и в Инчхон, започвайки от понеделник за начален интервал от две седмици.

Ежедневното повишаване на броя на случаите на ковид в Южна Корея се резервира сред 60-150 от средата на октомври, само че през последните няколко дни набъбна съвсем три пъти. В сряда са доказани 313 нови случая, най-високият дневен приръст от края на август. (ANI / Sputnik)

Токийското столично държавно управление има намерение да актуализира сигнала за COVID-19 на най-високо равнище на фона на рекорден растеж на случаите както в столицата, по този начин и в цялата страна, заяви организация Киодо в сряда, базирайки се на знаещи източници.

Очаква се решението да бъде оповестено в четвъртък след съвещание на експертна група. Властите намалиха сигнала от най-високото до настоящето равнище на 10 септември. По-рано денем островната страна заяви за над 2000 нови случая на ковид. Столицата от своя страна счупи върха си от август с 493 нови инфекции.

До момента Япония е удостоверила над 121 000 случая на COVID-19, в това число над 103 000 излекувани и 1895 смъртни случая. (ANI / Sputnik)

Заразените с COVID-19 в Киргизстан доближиха 67 894 в сряда , защото през последните 24 часа в цялата страна са регистрирани 425 нови случая.

Националният щаб за битка с COVID-19 съобщи, че новите случаи включват 110 в столицата Бишкек и 117 в северния район на Чуйска област. Броят на възобновените от ковид а в Киргизстан се е нараснал до 58 846, откакто през последния ден са добавени още 531.

И въпреки всичко в страната има 7 116 дейни случая на COVID-19, 3 136 от тях са на лекуване в лечебни заведения и 3980 пациенти вкъщи.

COVID-19 е открит за първи път в Киргизстан на 18 март, а първата му жертва е обявена на 2 април (ANI / Xinhua)

Министерството на здравеопазването (DOH) на Филипините в сряда заяви за 1383 нови доказани случая на COVID-19 , като общият брой в страната доближи 412 097.

Филипините са записали по-малко от 2000 нови случая в продължение на девет поредни дни от 10 ноември насам. Министерството на здравеопазването съобщи, че още 143 пациенти са се възстановили, което покачва общия брой на възобновяванията до 374 666. Броят на починалите се е повишил до 7 957, откакто още 95 пациенти са умряли от вирусното заболяване, добави DOH.

DOH съобщи, че до момента е тествал 5 милиона души във Филипините. Населението на страната е към 110 милиона. (ANI / Синхуа)

Русия е записала 20 985 случая на COVID-19 през последните 24 часа , спрямо 22 410 през вчерашния ден, което докара до общо 1 991 998, оповестиха от федералния център.

Според националния контролен орган за публично здраве, Rospotrebnadzor, от началото на пандемията в Русия са извършени над 70 милиона теста за разкриване на COVID-19, а 463 720 хипотетични носители остават под медицински надзор. (ANI / Sputnik)

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР