Броят на новите случаи на COVID-19 е намалял през миналата

...
Броят на новите случаи на COVID-19 е намалял през миналата
Коментари Харесай

Спад в разпространението и увеличение на смъртността от COVID-19 в Европа |

Броят на новите случаи на COVID-19 е намалял през предходната седмица за първи път от повече от три месеца, само че смъртните случаи в района не престават да нарастват, демонстрират данните на СЗО.

Почти 4 милиона случаи на новия ковид са регистрирани в целия свят през миналата седмицата и съвсем 60 000 души са умряли от заболяването през същия интервал, заяви Световната здравна организация.

Европа, в която във вторник общият брой на коронавирусните инфекции се изкачи над 15 милиона, остава най-силно засегнатият район. Миналата седмица тя съставлява 46% от новите световни случаи и 49% от смъртните случаи, демонстрира седмичната епидемиологична актуализация на здравната организация на Организация на обединените нации. С записаните 1,84 милиона нови случая размерът на случаите в района остава зашеметяващо висок, само че СЗО отбелязва, че „ през последната седмица, за първи път от повече от три месеца, районът отбелязва спад от 10% при седмичните случаи “.

В същото време обаче в Европа са регистрирани над 29 000 смъртни случая от COVID-19 – 18% скок от миналата седмица, се споделя в известието. Данните на СЗО демонстрират, че Австрия регистрира най-рязкото нарастване на новите случаи на континента през предходната седмица, отбелязвайки 30% покачване от миналата седмица.

Америка, която е вторият най-силно обиден район, продължава да регистрира възходящ брой случаи и повишаване на смъртните случаи от новия ковид. Броят на случаите е повишен с над 40% с регистрирани са над 1,45 милиона нови случаи, а смъртните случаи са се нараснали с 11%, с над 19 100 нови смъртни случая през седемдневния интервал. Повече от един милион от новите случаи са регистрирани в Съединените щати с близо 11 милиона случая от началото на пандемията.

Единственият район, който регистрира спад в броя на новите случаи и смъртността за предходната седмица, е Югоизточна Азия, заяви СЗО. В международен мащаб над 1,3 милиона души са умряли от COVID-19 и над 55 милиона са били инфектирани с вируса, откогато той се появи в Китай в края на предходната година, демонстрират данни от публични източници, предоставени на Агенция Франс Прес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР