Броят на новите жилища, които са били въведени в експлоатация

...
Броят на новите жилища, които са били въведени в експлоатация
Коментари Харесай

Броят на новите жилища в София расте с 345% на годишна база

Броят на новите жилища, които са били въведени в употреба от началото на годината в София, пораства с рекордните 345%, демонстрират данните на Национален статистически институт. В интервала януари-септември в столицата са били регистрирани 3018 нови жилища, до момента в който за същия интервал на предходната година техния брой е бил единствено 678.

Всички категории жилища са нараснали своя брой през 2020 година, само че най-вече това се усеща при двустайните жилища. Те се усилват с галактическите 480% на годишна база от 235 на 1362 за обсъждания 9-месечен интервал. Увеличение има и при пуснатите в употреба четиристайни жилища (ръст от 353%), тристайни жилища (334% ръст).

Тенденцията на увеличение броя на жилищата е в съвсем цяла България. Общо за страната те нарастват с 39% на годишна база. Общият брой на новите жилища в страната е малко над 11 хиляди, до момента в който през същия интервал на 2019 година той е бил под 8 хиляди В Пловдив нарастването е с 45%, във Варна растежът на новите жилища, въведени в употреба, е 42%, във Велико Търново – 190% на годишна база, Русе 37%.

В някои от по-големите градове обаче се записва спад – в Бургас да вземем за пример новите жилища се намаляват на годишна база с 25%, в Стара Загора има спад от 44%, а в Благоевград с 21%.  

От новите здания най-вече са тези със стоманобетонна структура – към ¾ от всички. Малко над 20% са тухлените здания, а с друга структура – 2,5%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР