Броят на мултимилионерите в долари, чието богатство надхвърля 100 милиона

...
Броят на мултимилионерите в долари, чието богатство надхвърля 100 милиона
Коментари Харесай

Градовете в света с най-много мултимилионери

Броят на мултимилионерите в долари, чието благосъстояние надвишава 100 милиона $, е повишен с 12% за година, съгласно данните от взаимен отчет на Henley & Partners (H&P) и New World Wealth. Към юни 2023 година броят на мултимилионерите с благосъстояние изчисляващо на над 100 милиона $, е 28,4 хиляди в целия свят.

Повечето от тях живеят в Съединени американски щати - 38% от общия им брой. А в челната десетка на водещите градове в свта по брой на живеещите в тях хора с чисто положение над $100 млн., има четири градове от Съединени американски щати, три от които образуват челната тройка в класацията: Ню Йорк (775 мултимилионери), региона на залива на Сан Франциско (692 мултимилионери) и Лос Анджелис и неговите покрайнини (504 мултимилионери).
 Имотни милиардери: Богаташи, за които 10 жилища не са задоволителни
Имотни милиардери: Богаташи, за които 10 жилища не са задоволителни

Това са някои от най-известните милиардери на света

На четвърто място в света по брой милтимилионери е Лондон (388), който е единственият град на Англия в челото на класацията. Следващи в листата са четири азиатски града: Пекин, Шанхай, Сингапур и Хонконг. Челната десетка допълват Чикаго и Париж.

Любопитен факт е, че Москва е едвам на 17-о място. В съветската столица живеят 205 индивида, чието благосъстояние надвишава $100 млн. От тях 23-ма са милиардери в долари.
 Кои са най-богатите дами в Русия
Кои са най-богатите дами в Русия

Техните съществени активи и на какъв брой се пресмята имотното им състояние
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР