Броят на мигрантите, които тръгват от Турция и достигат до

...
Броят на мигрантите, които тръгват от Турция и достигат до
Коментари Харесай

Хиляди мигранти се насочват към Кипър вместо към Гърция

Броят на мигрантите, които потеглят от Турция и доближават до Кипър, като по този метод заобикалят главния път към гръцките острови на север, продължава да пораства, оповестява ДПА, като се базира на локални медии.

``
реклама

Кипърският вестник " Филелефтерос " цитира публични данни, съгласно които до момента през 2019 година в Кипър са пристигнали 9000 мигранти. Броят им резервира наклонността за непрекъснато повишаване през последните три години.

Почти 1000 души идват всеки месец, съобщи представител на полицията пред кипърската радиотелевизионна компания РИК в четвъртък вечер.

Островната страна е обезпокоена, че доста повече мигранти може да се опитат да доближат до Кипър от Турция и към този момент изиска поддръжка от Европейския съюз за настаняването на увеличаващия им се брой.

В момента към 20 хиляди мигранти живеят в пренаселени лагери на острова, който има 850 хиляди поданици.

Повечето мигранти, идващи от Турция, потеглят по северния път през Егейско море до някой от гръцките острови.

По силата на съглашението от 2016 година сред Европейски Съюз и Турция молбите им за леговище би трябвало да бъдат прегледани и тези, които са отхвърлени, би трябвало да бъдат върнати в Турция. Броят на идващите обаче надвишава броя на обработените молби, което води до огромно пренаселване на лагерите.

Кипър не е част от това съглашение и от ден на ден мигранти идват всяка година: през 2016 година броят им е бил 2936, през 2017 година - 4582, а през 2018 година - 7761.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР