Броят на леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в

...
Броят на леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в
Коментари Харесай

Фандъкова: София е в Етап 2 от новия План, училищата остават отворени

Броят на леглата за лекуване на пациенти с COVID-19 в София ще бъде повишен с към 10% през тази седмица, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. " Това е една от ограниченията, които обсъдихме по време на общинския щаб през днешния ден дружно с шефа на столичната РЗИ доктор Пенчев ", изясни кметът.

По думите ѝ според новия противоепидемичен проект София се намира на Етап 2, като в него се регистрира както процентът на заетите интензивни кревати, по този начин и броят болни, регистрираният растеж и записаната заболеваемост в проведени колективи. И още: 

✅От разкритите досега 1878 кревати са заети 63% от местата за неусложнени пациенти и 71% от леглата за хора, които са на интензивно лекуване. Увеличението на леглата ще стане на база опциите на лечебни заведения за обезпечаване на медицински личен състав. Директорите на всички общински лечебни заведения заявиха подготвеност да усилят броя на леглата за Ковид-пациенти.

✅ От предходната седмица продължава растеж с към 30% на седмина база, като заболеваемостта на 100 хиляди души е 1756.

✅ Училищата и детските градини в София остават отворени, като единствено обособени учебни заведения и детски заведения са затворени поради по-голям растеж на болни и карантинирани възпитаници и личен състав.

✅ С решение на щаба се ускорява работата на контролните екипи от общински чиновници и полицията за носене на маски в градския превоз. Над 4000 са направените инспекции от началото на януари от екипи на Столичния инспекторат, спешната дирекция и общинска полиция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР