Броят на жертвите в Италия само за 24 часа е

...
Броят на жертвите в Италия само за 24 часа е
Коментари Харесай

Бедствено положение в Италия: Рекорден брой жертви на COVID-19 на Ботуша

Броят на жертвите в Италия единствено за 24 часа е съвсем 370 души. Правителството на Джузепе Конте продължава да стяга ограниченията – към този момент е неразрешено свободното напредване на хора от и за Сицилия, а Рим е изцяло блокиран. Затварят се даже парковете. Италианският министър председател дефинира обстановката като невиждана и я съпостави със следвоенния интервал.
Италианското държавно управление разисква нови облекчения за бизнеса и семействата Италия е втората най-сериозно наранена страна от новия ковид след Китай
Опашки от клиенти се образуваха и пред питателните магазини в Рим. Чакащите са на по метър разстояние един от различен и никой недоволства от ограниченията. Няма и презапасяване, купува се единствено най-необходимото. Улиците в града наподобяват призрачно празни.

С нов спешен пакет държавното управление краткотрайно стопира заплащанията на налози, заеми и ипотеки. Работодателите ще получат страна помощ за 9 седмици, а самоосигуряващите се лица – еднократна помощ в размер на 600 евро.
СЗО: Епицентърът на пандемията от COVID-19 към този момент е Европа В Италия 250 души са умряли единствено за последното денонощие, като общият им брой към този момент е 1266
Папа Франциск изненадващо напусна Ватикана и беше видян по пустите улици на Рим да се насочи към базиликата „ Санта Мария Маджоре “, където се помоли за завършек на болестта. След това Светият отец насочи молебствия и в църквата „ Св. Марчело “ пред Христовото разпятие, което е водило литийните шествия през 1522 година, когато Рим е обиден от чумата.

Ограничителните ограничения разкриха още повече и хубостта на Венеция. От перлата на Северна Италия е и положителната вест. Водата в каналите се избистри и върна рибите. Както в Китай, в „ алените зони “ на Северна Италия е регистрирано доста понижение в равнищата на замърсяване във въздуха след близо месец рестрикции за свободно напредване.
Въпреки ковид: Италианци излязоха на балконите си и пяха националния химн Така хората взеха решение да издигнат духа си в тежката изолираност
За да издигнат духа си, италианците включиха светлините на мобилните си телефонии и възпламениха свещи с бурни викания. С многочислените начинания жителите на Апенините желаят да кажат на света, че Италия е жива, обединена и мощна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР