Броят на жертвите в антиправителствените протести в Судан достигна 7

...
Броят на жертвите в антиправителствените протести в Судан достигна 7
Коментари Харесай

Загинали и множество ранени след стрелба по протест в Судан

Броят на жертвите в антиправителствените митинги в Судан доближи 7 души, а 181 души бяха ранени, оповестиха локалните медии, базирайки се на Министерството на здравеопазването на страната.
В неделя телевизионният оператор " Ал Арабия " заяви, че незнайни снайперисти са разкрили огън по цивилни жители откакто хиляди хора са излезли на улицата, изисквайки преход от военно ръководство към гражданско ръководство. По-късно същия ден, от Централният комитет на суданските лекари оповестиха, че 5 души са убити в митингите в столицата Хартум, напомня БГНЕС.
Преходният боен съвет на Судан (ТМС) по-рано трансферира отговорността за всички евентуални последствия от митингите в неделя на водачите на придвижването на опозиционните сили на свободата и смяната. Кореспондентът на Спутник заяви, че суданската полиция е употребила сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращите в град Хартум на север.
Месеците на антиправителствени митинги в Судан приключиха с боен прелом на 11 април. Тогава президентът Омар Башир, който беше на власт от 30 години, беше свален и по-късно затворен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР