Броят на жертвите, свързани с култ към Деня на Страшния

...
Броят на жертвите, свързани с култ към Деня на Страшния
Коментари Харесай

Над 200 стана броят на жертвите на гладували до смърт сектанти в Кения

Броят на жертвите, свързани с фетиш към Деня на Страшния съд в Кения, доближи 201, откакто през днешния ден полицията ексхумира още 22 тела, множеството от които имат следи от апетит, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Смята се, че телата са на почитатели на намиращия се в крайбрежната част на Кения свещеник Пол Макензи. Твърди се, че той е заповядал на паството си да умрат от апетит, с цел да се срещнат с Исус.

Повече от 600 души към момента са в неопределеност. 

Макензи, който беше задържан предишния месец, остава в ареста. Полицията възнамерява да му повдигне обвинявания за закононарушения, свързани с тероризъм.

Стотици тела са изровени от десетки всеобщи гробове, ситуирани в парцела му с повърхност 800 акра, намиращ се в крайбрежния окръг Килифи.

Макензи упорства, че е затворил църквата си през 2019 година и се е преместил в парцела си в гориста околност, с цел да се занимава със земеделие.

Аутопсиите, осъществени на повече от 100 тела предходната седмица, демонстрират, че жертвите са умряли от апетит, задушаване, удушаване и пострадвания, получени от тъпи предмети.

Местните медии оповестяват за случаи на изчезнали вътрешни телесни органи, цитирайки проверяващите по случая.

Макензи, брачната половинка му и 16 други обвинени ще се явят пред съда в края на месеца.

Култовете са постоянно срещани в Кения.

Миналата седмица президентът Уилям Руто образува анкетна комисия, която да проверява по какъв начин стотици хора са били примамени към гибелта си и да предложи дейности на институциите, които не са подхванали дейности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР