Броят на жертвите от опустошителния ураган тази седмица в мексиканския

...
Броят на жертвите от опустошителния ураган тази седмица в мексиканския
Коментари Харесай

39 са жертвите на урагана Отис в Мексико

Броят на жертвите от опустошителния вихър тази седмица в мексиканския морски курорт Акапулко набъбна до 39 души към събота . Това заяви държавното управление, откакто президентът Андрес Обрадор упрекна съперниците си, че преувеличават мащаба на бедствието, оповестява " Ройтерс ".

Ураганът Отис връхлетя Акапулко с ветрове от 266 км в час в сряда. Той аргументи наводнения, унищожи сгради  и прекъсна връзките, както и пътните и въздушните връзки.

Бурята от пета степен аргументи вреди на стойност милиарди долари.

В същото време и

Засега държавното управление е разгласило малко информация за починали и ранени ., като други четирима са изчезнали заради Отис.
 Ураганът Отис доближи четвърта степен и мина през Акапулко
Ураганът Отис доближи четвърта степен и мина през Акапулко

Отис е един от най-силните урагани, удряли в миналото района

Някои длъжностни лица показват частно угриженост, че броят на жертвите ще нарасне.

Обрадор разгласява 24-минутен видеоклип в обществените медии, с цел да осведоми страната за обстановката . Той посвети огромна част от него на нападки против критици, които упрекна, че се пробват да употребяват обстановката преди президентските избори следващата година.

По-рано през октомври

Урагани удрят Мексико всяка година както на тихоокеанското, по този начин и на атлантическото крайбрежие. Официалният сезон на ураганите в страната продължава от май до ноември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР