Броят на жертвите на земния трус на индонезийския остров Ломбок

...
Броят на жертвите на земния трус на индонезийския остров Ломбок
Коментари Харесай

Броят на жертвите на земетресението в Индонезия достигна 142

Броят на жертвите на земния трус на индонезийския остров Ломбок доближи 142 души, заяви през днешния ден представител на локалните управляващи, представен от ДПА.

В резултат на вчерашното земетресение със мощ от 7 степен са починали 142 души, сподели пред телевизия "Метро ", сподели Росиади Союти, секретар в администрацията на провинция Западен Нуса-Тенгара, на чиято територия се намира о. Ломбок.

Около 900 индонезийски и задгранични туристи се изтеглят през днешния ден от островчетата Гили, които се намират покрай Ломбок, съобщи Франс прес.

Към 200 туристи към този момент са напуснали трите островчета, а за други 700 евакуацията следва, заяви представител на националната организация за справяне с естествени бедствия Сутопо Пурво Нугрохо.

Хотелите на Гили пострадаха от мощния трус, последван от оповестяване на паника за заплаха от цунами, провокирала суматоха. Много туристи желаеха да отпътуват за Ломбок, с цел да стигнат до летището в основния град Матарам.

"Индонезийски екскурзиант е умрял на Гили Мено, а доста са ранени, по-голямата част имат счупвания ", разгласи за Агенция Франс Прес представителят на организацията в Ломбок.

Трусът от неделя вечерта беше плитък - на дълбочина 10 км - и беше усетен също на прилежащия остров Бали, най-голямата туристическа атракция в разположения в Югоизточна Азия архипелаг Индонезия. Няколко вторични труса през днешния ден провокираха нови страхове.

Повечето жертви на труса са се намирали в планински регион в северната част на Ломбок, надалеч от главните туристически обекти в южната и западната част на острова, доста известни с плажовете си и пътеките за пешеходен туризъм.

Правителствена делегация на Сингапур отпред с министъра на вътрешните работи и правораздаването К. Шанмугам се оказа в епицентъра на мощното земетресение на Ломбок, описа през днешния ден персонално министърът във Facebook, заяви ТАСС.

Сингапурската делегация пристигнала в град Матарам на конференция по сигурността. Министърът бил настанен на 10 етаж в хотел. Той почувствал мощния трус и видял, че стените на стаята му стартират да се разрушават.

"Взех единствено най-необходимото, в това число компютъра със служебната ми преписка. Бяхме на открито, а по-късно ни настаниха в дребен триетажен хотел ", написа министърът. Той разгласява във Facebook и свои фотоси на последствията от стихията.

Сингапурският министър описа също за хаоса на летището в Ломбок. Властите оповестиха за леки вреди, които няма да се отразят на работата на аеропорта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР