Броят на жертвите на земетресението на индонезийския остров Ломбок вече

...
Броят на жертвите на земетресението на индонезийския остров Ломбок вече
Коментари Харесай

91 души достигна броят на загиналите при земетресението в Индонезия

Броят на жертвите на земетресението на индонезийския остров Ломбок към този момент е 91 души. Спасители търсят оживели под рухналите здания, а туристите всеобщо напущат острова, оповестява Българска национална телевизия.
 Десетки жертви и ранени след труса в Индонезия
Рано тази заран спасители възобновиха издирването на оживели след руините на остров Ломбок, ударен от мощно земетресение с магнитуд 7 по Рихтер. Земетресението повреди хиляди постройки и евентуално броят на жертвите ще пораства. Повечето от починалите са в северната и западната част на острова, надалеч от обичаните на туристите места. Въпреки това, гостите на Ломбок всеобщо напущат. Около 900 туристи и чужденци са почнали да се изтеглят.

За страдание, това бе първото ни посещаване в Индонезия и мисля, че ще бъде последното за моето семейство. Бяхме тук и при първото земетресение и по този начин и не се успокоихме. Имаше нещо във въздуха, което не беше обикновено и беше плашещо, споделя френска туристка.

Вчерашното земетресение удари тъкмо седмица откакто по-лек трус провокира гибелта на 16 души на остров Ломбок. Вчерашния трус е бил усетен и на прилежащия остров Бали. Издаденото предизвестие за цунами е провокирало суматоха и хората са се втурнали да търсят безвредно място.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР