Броят на жертвите на силното земетресение, което засегна Хърватия, достигна

...
Броят на жертвите на силното земетресение, което засегна Хърватия, достигна
Коментари Харесай

Хърватия не спира да се люлее, жертвите на земетресенията са 7


Броят на жертвите на мощното земетресение , което засегна Хърватия , доближи седем души, заяви държавната организация Hina.

Според организацията тялото на мъж, който е работил като органист в черква в село покрай град Сисак, е открито под руините на постройка. В момента се работи за унищожаване на последствията от унищожаването.

Междувременно два нови труса разклатиха тази заран Хърватия за по-малко от половин час. По информация на Европейско-Средиземноморския сеизмологичен институт, едното земетресение е било с магнитуд от четвърта степен, а второто – 4,6 по Рихтер.

Епицентърът и на двата труса е на към 44 км северно от столицата Загреб и на 13 км северозападно от Сисак.

Дълбочината е, надлежно, 8 и на 10 км.

Най-тежко пострада град Петриня, чийто кмет заяви, че половината град е опустошен и изиска да се изпрати неотложно помощ. За да се овладее тежкото състояние там, хърватската войска изпрати 300 бойци, които да оказват помощ.

Земетресението с магнитуд 6,3 беше записано в Хърватия във вторник. Епицентърът е бил на 46 км югоизточно от столицата на страната Загреб.

Трусът беше усетен в Белград и югоизточните региони на Австрия, Италия и Словения. Експлоатацията на словенската атомна електроцентрала “Кршко ” беше краткотрайно прекратена. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР