Броят на жертвите на сблъсъците между будисти и мюсюлмани в

...
Броят на жертвите на сблъсъците между будисти и мюсюлмани в
Коментари Харесай

Над 400 убити в мюсюлманското въстание в Мианмар

Броят на жертвите на конфликтите сред будисти и мюсюлмани в западната част на Мианмар доближи 402 души за седмица, съобщи организация Киодо като се базира на управляващите.
Военните са умъртвили 370 въстаници рохинджа от мюсюлманското малцинство. Други 17 мирни поданици, както и 15 служители на реда и военни, са починали от ръцете на въстаниците.
Междувременно управляващите в прилежащ Бангладеш оповестиха за три лодки с бежанци, които се обърнаха и потънаха в река Наф на път от Мианмар за Бангладеш, написа БГНЕС.
Според информация от граничните сили на Бангладеш, открити са телата на 15 деца и 11 дами. Всички починали са от мюсюлманското национално малцинство рохинджа.
В западния щат Ракхайн в Мианмар сред будисткото болшинство и малобройните мюсюлмански народности рохинджа от време на време избухва напрежение, прерастващо в конфликти. Хиляди хора станаха през последните години жертви на тези стълкновения.
Ситуацията в региона се изостри внезапно на 25 август, когато стотици бойци от придвижването " Араканска войска за взаимност рохинджа ", която управляващите считат за терористична организация, направиха набези на 30 опорни пункта на полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР