Броят на жените в Египет, които използват методи за семейно

...
Броят на жените в Египет, които използват методи за семейно
Коментари Харесай

Населението на Египет се е увеличило с 220 000 души за 55 дни

Броят на дамите в Египет, които употребяват способи за фамилно обмисляне, е достигнал 66.4 %, което съставлява растеж със 7.9 % спрямо 2014 година, заяви Централната организация за социална готовност и статистика, представена от в. " Ал Ахрам ".

 

Прирастът във възрастовата група от 15 до 49 години е 2.85 раждания на жена, което е с 22 % по-малко от 3.5 раждания на жена преди 10 години. Агенцията разгласява данните по отношение на Международния ден за деяние във връзка с женското здраве, който се отбелязва на 28 май, прецизира Българска телеграфна агенция.

 

Междувременно данните на институцията демонстрират, че в границите на 55 дни популацията на Египет е нарастнало с към 220 000 души, достигайки над 104 971 000. Населението на северноафриканската страна стана 104 милиона през януари тази година.

 

През март държавно управление разгласи, че ще дава 1000 локални паунда годишно на дамите с не повече от две деца. Решението е част от Националния план за развиване на египетското семейство, който има за цел да се оправи с пренаселеността посредством надзор на раждаемостта, обучение, здравни грижи и развиване на пазара на труда.

 

При настоящия ритъм на напредък популацията на арабската република ще доближи 192 милиона души през 2052 година, демонстрира разбор на статистическата организация.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР