Броят на извършените аборти в Пловдив и областта нараства. 541

...
Броят на извършените аборти в Пловдив и областта нараства. 541
Коментари Харесай

От деца до 40-годишни жени правят аборт в Пловдив, броят им нараства

Броят на осъществените аборти в Пловдив и региона нараства. 541 бременности са прекратени единствено за първите три месеца на тази година, или с 45 повече в съпоставяне със същия интервал на 2021 година Сред бременните е имало както 40-годишни дами, по този начин и деца. Това демонстрират настоящите данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Шест са случаите на осъществен аборт при девойки под 15 години. Въпреки нежната им възраст обаче, нито един от тях не е по избор. Пет от бременните са създали импровизиран аборт, а един е бил лечебен.

Най-много аборти са направени от дами над 30 години – 294. Във възрастовата група 20-29 години са 200, а 41 са абортите измежду тийнейджърки. Над една трета от всички случаи на прекратена бременността са били по избор на дамата. Пловдивска област се подрежда на второ място в страната по този индикатор след София, където за трите месеца са осъществени 883 аборта. Следват Стара Загора и Варна. Общо за страната в интервала януари-март са пометнали 4 940 дами.

Според АГ експертите статистика за абортите доста мъчно може да е точна, тъй като към този момент се вършат такива единствено с лекарства. Това обаче значи бременността да се откри в доста ранен период.

„ Съветът ни постоянно е да се резервира детето. За страдание обаче, когато една жена е взела решението, мъчно може да се разубеди”, споделят лекарите.

Относно спонтанните аборти, немалка част от тях завършват без намесата на лекари. Жената е била бременна, получава кръвоизлив и помята, само че тези случаи нормално не се документират.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР