Броят на имигрантите в Германия се покачи значително след спад

...
Броят на имигрантите в Германия се покачи значително след спад
Коментари Харесай

Имигрантският поток към Германия отново се увеличава

Броят на имигрантите в Германия се повиши доста след спад по време на пандемията от ковид и даже преди идването на към един милион бежанци от войната в Украйна, съобщи ДПА, като се базира на нов държавен отчет за миграцията.

Около 1,32 милиона души са се преместили да живеят в Германия през 2021 година Това е нарастване с 11,5% спрямо 2020 година, когато имигрантският поток беше мощно обиден от наложените ограничавания за пътешестване за понижаване разпространяването на КОВИД-19.

Нетната имиграция, като се вземат поради данните за емиграцията, възлиза на към 329 000 души през 2021 година Броката е сравнима с предпандемичните равнища от 2019 година

Държавата, от която най-вече хора са емигрирали за Германия през 2021, както и през миналата 2020, е Румъния. На второ място са имигрантите с немско поданство, следвани от жители на Полша, България, Сирия и Турция.

Според годишен отчет на Федералната работа за миграцията и бежанците най-високият дял от задграничното население е концентриран в Берлин. През 2021 година почти всеки пети гражданин на столицата (20,2%) е преселник, сочат данни от държавния указател.

През 2021 година по-голямата част от имигрантите са мъже. Те са към 802 000 спрямо 521 000 дами, които са се открили в Германия тогава, съгласно данни на Федералната статистическа работа. За 2022 година се чака обстановката да е друга, защото множеството бежанци, влезнали в Германия от началото на войната в Украйна, са дами.

Въпреки че въпросът с миграцията е деликатна тематика в Германия, страната се нуждае от по 400 000 имигранти годишно, които да поддържат социалноосигурителната система и да дават работна ръка, сподели Мизбах Кан, народен представител, отговарящ за вътрешната политика, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР