Броят на хората, заразени с коронавирус в света, се е

...
Броят на хората, заразени с коронавирус в света, се е
Коментари Харесай

СЗО: Има забавяне на пандемията в глобален мащаб, но тенденцията още е нагоре

Броят на хората, инфектирани с ковид в света, се е нараснал с повече от 4 милиона през последната седмица, което е най-високият брой от началото на пандемията. Броят на смъртните случаи се е нараснал с повече от 67 000, оповестиха от Световната здравна организация (СЗО).
Според СЗО от 16 до 22 ноември в света са регистрирани 4 060 891 нови случая на зараза и 67 221 смъртни случая. И двете числа са по-високи от данните за предходните седем дни, когато са открити 3 977 223 нови случая и са умряли 59 699 души.
 СЗО: Въвеждането на карантината е довело до спад на заболеваемостта в Европейски Съюз СЗО: Въвеждането на карантината е довело до спад на заболеваемостта в Европейски Съюз
След въвеждането на карантинни ограничения в редица страни от Европейски Съюз, заболемоевостта от Covid-19 е почнала да спада. Според Световната здравна...
СЗО обаче счита, че данните за повишаването на заболеваемостта през последната седмица демонстрират " закъснение на световния ритъм " на пандемията. Тенденция на спад е маркирана в Европа и Югоизточна Азия. В същото време в Америка се следи нарастване както на новите случаи, по този начин и на смъртните случаи през последните седем дни.
В Африка броят на инфектираните хора е релативно невисок като цяло, само че предходната седмица той записва най-високите темпове на повишаване на заболеваемостта (с 15%).
Още: " "
" "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР