Броят на хората, загинали при пожара на хавайския остров Мауи,

...
Броят на хората, загинали при пожара на хавайския остров Мауи,
Коментари Харесай

Десетки жертви на пожарите на Хаваите, стотици сгради са изпепелени

Броят на хората, починали при пожара на хавайския остров Мауи, доближи 67, съобщи Франс прес, като се базира на локалните управляващи. Те оповестиха, че през днешния ден доникъде на деня са били открити още 12 тела. Броят на доказаните жертви при пожара на Мауи към този момент е по-голям, в сравнение с този при вълните цунами, лишили през 1961 година живота на 61 души на най-големия остров от архипелага - Хавай, отбелязва Агенция Франс Прес.

Огънят, който се популяризирал доста бързо и изненадал доста локални поданици, унищожи съвсем изцяло историческия град Лахайна - столицата на Хавайското кралство през 19-и век. Малко по-рано губернаторът на американския щат Хавай Джош Грийн заяви по телевизия Си Ен Ен, че е доказана гибелта на 59 души. " Всички те са починали при опит да избягат от огъня, а не вътре в здания ", обърна внимание той.

Грийн предизвести, че освен това състояние броят на жертвите " без подозрение " ще продължи да нараства, защото изпепелените сгради занапред ще бъдат претърсени.

Горският пожар пламна на Мауи - един от дребните острови от архипелага - в сряда. Заради мощните ветрове огънят бързо се популяризира в туристическия град Лахайна, който изгоря изцяло. Много хора потърсиха избавление в океана. Те бяха избавени от бреговата защита и доброволци, показва ТАСС. Ройтерс отбелязва, че към 1000 здания са изгорели и хиляди хора са останали без дом. Представители на управляващите в Хавай споделиха, че това е най-тежкото естествено злополучие в историята на американския щат в Тихия океан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР