Броят на хората от област Кърджали, които са кандидатствали по

...
Броят на хората от област Кърджали, които са кандидатствали по
Коментари Харесай

Два пъти е нараснал броя на кандидатстващите по европейски програми в Кърджалийско

Броят на хората от област Кърджали, които са кандидатствали по разнообразни европроекти, е повишен два пъти през актуалната година по отношение на 2020 година Това съобщи ръководителят на регионалния информативен център /ОИЦ/ в Кърджали Дора Христовапред Българска телеграфна агенция.

Тя добави, че плановете на самостоятелните бенефициенти са основно по Програмата за развиване на селските региони и "Иновации и конкурентоспособност ".

В района се резервира наклонността главният дял от осъществени средства по другите европейски стратегии да е от общинските администрации.

"Забелязва се също, че самостоятелните бенефициенти употребяват стратегиите и европейското финансиране за възобновяване на техническата си база и разгръщане на бизнесите си ", сподели още Дора Христова.

Тя регистрира нарастване и в броя на хората, посетили офиса на ОИЦ през годината, макар пандемичната обстановка - над 260 поданици на региона. Голяма част от тях са посетили центъра със свои хрумвания, като са желали информация за опциите за финансиране.

"Имали сме най-различни и забавни хрумвания - от къщички със садки към дребен язовир до "Музей на меда ", в който се демонстрира процесът на добиване на мед ", описа още Дора Христова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР