Броят на хората, намерили смъртта си в горските пожари в

...
Броят на хората, намерили смъртта си в горските пожари в
Коментари Харесай

Огненият кошмар в САЩ продължава: 29 жертви и 900 изчезнали

Броят на хората, намерили гибелта си в горските пожари в северната част на Калифорния се усили до 29 души, а локалните управляващи предизвестиха, че изискванията ще се влошат, оповестява Би Би Си (BBC).

ВИЖТЕ КАДРИ ОТ ОПУСТОШЕНИЕТО В КАЛИФОРНИЯ В ГАЛЕРИЯТА

Около 900 души са в неопределеност и се водят изчезнали, откакто минимум 22 пожара бушуват в фамозния винен регион. Повече от 8000 пожарникари се борят с огнената буря.

Пламъците унищожиха над 3500 здания, в това число доста домове, близо 700 км земи и доведоха до разселването на към 25 хиляди души.

Пожар унищожи 20 коли на автомагистрала в Калифорния

15 са жертвите в окръг Сонома, други 8 са починали в окръг Мендосино, четирима са починалите в окръг Юба и двама в окръг Напа, осведомиха управляващите.

Актуализираните числа за потърпевшите значат, че тазгодишните горски пожари са най-смъртоносните в Калифорния от 1933 година, когато 29 души са починали при пожари в Грифит Парк в Лос Анджелис.

Гъстият пушек, който се отделя от стихията замърсява въздуха в радиус от 200 километра ,

което наложи затварянето на част от учебните заведения.

Силните ветрове, които затрудняваха мощно пожарникарите се успокоиха в последните дни, само че прогнозите предизвестяват, че те ще се завърнат в петък вечерта.

Вижте следствията от пожара във видеото горе.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР