Броят на хората, които задължително трябва да се евакуират в

...
Броят на хората, които задължително трябва да се евакуират в
Коментари Харесай

Властите във Флорида наредиха евакуацията на още хора заради Ирма

Броят на хората, които наложително би трябвало да се изтеглят в щата Флорида поради приближаването на урагана Ирма, набъбна до 6,3 млн. души, оповестиха локалните управляващи. Увеличението значи, че още 700 000 души са били прибавени към първичните 5,6 млн.

Властите оповестиха изключително състояние на територията на всички 67 окръга в щата. В над 2 0 окръга е оповестена наложителна евакуация . В подготвеност са над 7000 бойци от националната армия.

Заради урагана Ирма: Външно с апел към българите във Флорида

Междувременно американските метеоролози оповестиха, че ураганът Ирма е измършавял до стихия от трета категория, само че все пак се чака да набере нова мощ, достигайки до американското крайбрежие на Флорида .

Губернаторът на Флорида изтегля имението си преди урагана Ирма

Губернаторът на Флорида Рик Скот се вслуша в личните си препоръки по отношение на урагана Ирма и изтегля крайбрежната си къща в Мексиканския залив , съобщи Асошиейтед прес.

На конференция губернаторът, представен и от ТАСС, предизвести жителите, че ураганът може да провокира п риливни талази от 2 до 4 метра тук-там във Флорида и да наводни къщите. Той прикани всеки, обитаващ зоната за евакуация в югозападната част на щата, да напусне до събота обед (местно време), защото окото на Ирма се реалокира на запад.

Тръмп към жителите на Флорида: Ирма е вихър с епични мащаби, махнете се от пътя му
 Флорида БГНЕС
Скот уточни, че към този момент 25 000 души във Флорида са останали без ток, откакто по-външни течения от урагана са почнали да засягат южните региони на щата.

Представители на локалната работа за ръководство на изключителни обстановки оповестиха, че минимум 51 000 души са настанени в близо 300 убежища.

Очаква се бедствието да доближи сушата в неделя и да удари най-много региона на залива Тампа.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР