Броят на хората, идващи то Украйна, е изключително голям, необходима

...
Броят на хората, идващи то Украйна, е изключително голям, необходима
Коментари Харесай

Гражданска организация: Държавна агенция за бежанците показва абсолютна институционална немощ

Броят на хората, идващи то Украйна, е извънредно огромен, нужна е доста огромна готовност на старания освен на районно и локално равнище, сподели за " Денят стартира " Диана Димова от гражданска организация " Мисия " Криле ", Стара Загора.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2701
" Много е значимо да има ясни послания от страната във връзка с това, коя е визията, която ще следваме ", акцентира Диана Димова.

Става дума освен за настаняването, само че и за интеграцията на хората.

" За нас, за жалост, остава тревожно това, че Държавна организация за бежанците остава настрана от този сериозен проблем и за нас тя демонстрира безспорна институционална отпадналост и да се подхващат незабавни ограничения ", безапелационна беше тя.

" Основно идват майки с деца, които са в шоково положение ", заяви Диана Димова.

Има доста случаи на възрастни хора, на които са поверени грижите за дете, майките не са имали опция да се качат на влаковете за евакуация заради дефицит тук-там.

" Би трябвало и органите по протекция да имат ясни процедури по какъв начин ще се подходи към деца, които са без родители ", акцентира Димова.

По думите ѝ никой в страната не е квалифициран за това, което се случи, най-лошият сюжет занапред следва във връзка с филантропичната рецесия, защото броят на бежанците се усилва динамично всеки час.

Неправителствените организации по допустимо най-бърз метод са се пробвали да приспособяват местата за настаняване, социално-психологическите услуги, филантропични акции за подкрепяне на търсещите протекция на територията на страната.

" Много е значимо да има ясни послания от страната във връзка с това, кояе е визията, която ще следваме ", акцентира Диана Димова.

Става дума освен за настаняването, само че и за интеграцията на хората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР