Броят на фалиралите компании във Великобритания се е увеличил през

...
Броят на фалиралите компании във Великобритания се е увеличил през
Коментари Харесай

Островът отчете ръст на британските фирми в несъстоятелност 

Броят на банкрутиралите компании във Англия се е нараснал през 2021-а откакто държавното управление стартира да изтегля противопандемичните мерки в поддръжка на бизнеса. Фирмите, внесли документи за неплатежоспособност в Англия и Уелс са скочили с 11.2% - до 14,048 - през предходната година по отношение на 2020-а. Все отново, този брой е по-нисък от равнищата, регистрирани преди да удари COVOD-19, по данни на Агенцията по неплатежоспособност, огласени на 28 януари.

Около 90% от изпадналите от борда компании са се съгласили с кредиторите на доброволна разпродажба - развой, при който шефовете на сдруженията избират да вкарат бизнеса си в разпродажба, с цел да платят задълженията си. Те са скочили с една трета по отношение на 2020-а - до най-високото годишно количество след финансовата рецесия през 2008-а.

Агенцията по неплатежоспособност показва, че нарастването " съответствува с анулацията на ограниченията, подхванати в поддръжка на бизнеса по време на пандемията от ковид ". Те включват програмата за покачване на заплатите на наложително излезлите в отпуск британци, която завърши през септември. През третото тримесечие на 2021-а броят на компаниите в неплатежоспособност скочи до най-високото си количество откогато през 1960-а започнаха да се събират статистически данни. Те започнаха след предизвестията, че фирмите са обременени с задължения, които не биха могли в никакъв случай да изплатят. 

Най-голям дял от банкрутите през предходната година имат компаниите от секторите на строителството, на питателните и хогелиерските услуги, както и на ремонтите на транспортни средства. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР