Броят на европейците, заети във фотоволтаичната индустрия на континента, ще

...
Броят на европейците, заети във фотоволтаичната индустрия на континента, ще
Коментари Харесай

Европа ще има 1 млн. соларни работници до 2025 г.

Броят на европейците, заети във фотоволтаичната промишленост на континента, ще нарасне до 1 милион души, заето на цялостен работен ден, до 2025 година Прогнозата е на SolarPower Europe, основаната в Брюксел европейска асоциация за слънчева сила, от нейния „ Доклад за слънчевите работни места в Европейски Съюз за 2023 година “

В разбора се показва, че в края на 2022 година в слънчевата промишленост са били заети 648 000 служащи. Това съставлява нарастване от 39% по отношение на миналата година. Полша записва максимален дял слънчеви чиновници на цялостен работен ден, съвсем 150 000 души до края на предходната година, следвана от Испания и Германия.

Инсталирането продължава да е преобладаващата активност измежду работната мощ, т.е. най-голяма част от слънчевите служащи са инсталатори. Те съставляват 84% от чиновниците във фотоволтаиката, съгласно отчета.

„ Приблизително 8% от работните места са свързани с употреба и поддръжка, до момента в който производството съставлява 7%, а извеждането от употреба и преработването съставляват дребен дял от 1% “, сподели SolarPower Europe.

Търсенето на монтажисти води до нуждата от повече служащи. Веднъж конфигурирани обаче, слънчевите панели изискват относително лимитирана физическа поддръжка и по-малко служащи. Инверторното произвеждане, въпреки това, наема най-вече служащи в Европа.

В отчета се споделя, че 2022 година е била „ основна “ година, защото работните места по употреба и поддръжка надминаха работните места в производството. И още: картината отразява „ несъответствията сред равнищата на инсталиране на PV и бавното разширение на локалната верига за доставки “.

Организацията на европейската слънчева промишленост предлага няколко политически рекомендации за поощряване на работната мощ. Препоръките включват пускане на информационни и просветителни акции за работните места вид „ зелени якички “, даване на профилирано образование за съответните експерти, улеснение на свободното придвижване на служащи в границите на Европейския съюз, като в същото време се подсигурява трансгранично признание на уменията, и консолидиране на потребностите на слънчевия бранш работна мощ в съществуващите имиграционни политики.

Използвайки наличните данни и моделиране, SolarPower Europe предвижда, че секторът ще нарасне до 1,2 милиона чиновници до 2027 година

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР