Броят на евреите по света е по-малък, отколкото преди Втората

...
Броят на евреите по света е по-малък, отколкото преди Втората
Коментари Харесай

Евреите са по-малко, отколкото преди Втората световна война

Броят на евреите по света е по-малък, в сравнение с преди Втората международна война, споделиха от Централното статистическо бюро на Израел пред годишния Ден на възпоменание за жертвите на Холокоста.
Според ЦСБ по света има към 14,5 милиона евреи, спрямо 16,6 милиона през 1939 година, когато стартира Втората международна война.
За оценката са употребявани данни от преброяването от 2016 година, се споделя в отчета.
Денят за възпоменание на Холокоста, който стартира в сряда вечерта по еврейския календар, отбелязва шестте милиона еврейски жертви на нацистите по време на Втората международна война.
Почти половината от международните евреи - 6,44 милиона - живеят в Израел, а Съединени американски щати са дом на второто по величина население от 5,7 милиона.
Почти половин милион евреи живеят във Франция, 390 000 в Канада и 290 000 във Англия.
Има еврейски общности с над 100 000 души в Аржентина, Русия, Германия и Австралия, съгласно университета на актуалния юдаизъм Харман, източник на данните на ЦСБ.
От ЦСБ обявиха, че тяхното определение за евреин включва " лица, които се дефинират като евреи или лица с еврейски генезис, които нямат религиозна или етническа еднаквост "./БГНЕС
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР