Броят на директорите на държавните дружества можело да падне от

...
Броят на директорите на държавните дружества можело да падне от
Коментари Харесай

Броят на директорите на държавните дружества може да падне от 70 на 20

Броят на шефовете на държавните сдружения можело да падне от 70 на 20. Това съобщи министърът на стопанската система Богдан Богданов в отговор на Корнелия Нинова по отношение на желанията на министъра да закрие Държавната консолидационна компания и да преструктурира сдруженията, съобщи кореспондент на " Фокус "

" В ДКК, която ръководи активи за над 1 милиарда лв., се следят редица порочни практики и проблеми ", разгласи Богданов.

През годините се давали пари за работа, която обаче не била свършена. Той даде образец с поправки на язовири. Освен това, решение за строителство на нов държавен комплекс, за който били изхарчени над 80 млн. лв., само че резултат от това нямало и други случаи.

ДКК изтеглила заем към Българската банка за развиване, в който се залагат огромна част от българските предприятия. В сряда държавното управление погасил отговорностите, в размер на над 120 млн. лв..  

Министър Богданов разгласи, че предпочитано е бъдещето на хората, които работят в структурата. Той изясни, че в случай че ДКК работило добре, то тогава е нямало да има потребност за интервенция на принципала ( бел. от ред. – министърът на икономиката).

Той сподели още, че още по времето на кабинета Петков и на Корнелия Нинова като министър, са можели да бъдат погасени част от отговорностите, с цел да не се заплащат високи лихви.

Богданов разгласи, че към този момент се обсъждала стратегия за изцяло преструктуриране на ДКК, само че било допустимо и тя да бъде закрита. Това щяло да се реши след обширен разбор, защото в ДКК работили 5500 души. Решението щяло да се вземе от Министерския съвет.

" Ако част от сдруженията бъдат консолидирани, които са с аналогично естество на деяние, можем от настоящите 70 ( бел. от ред. - изпълнителни директори) да стигнат на 20 ", изясни Богданов.

" Видяхме, че част от тези изпълнителни шефове, които са взимали едни огромни заплати, са харчили служебните си разноски да си купуват скъпи, първокласни облекла. Тук приказваме за хиляди левове изхарчени. Това не би трябвало да продължава ", безапелационен бе той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР