Броят на децата в групите в някои детски градини в

...
Броят на децата в групите в някои детски градини в
Коментари Харесай

Броят на децата в групите на някои градини в София ще бъде завишен

Броят на децата в групите в някои детски градини в София да се завиши с до 3 над нормативно избрания най-много. Това реши Столичният общински съвет в четвъртък.

Според разпоредба на Министерството на образованието и науката оптималният брой на децата в яслените групи е 18, а в градинските - 23. Същата разпоредба разрешава надхвърляне на тези максимуми, в случай че действително групите се посещават от по-малко деца.

В София приемането на 3 деца повече в яслените групи ще е допустимо за места, където междинната месечна посещаемост в границите на три месеца е под 12 деца за яслените групи и под 18 за градинските.

В отчета, признат от общинския съвет, е записано, че някои градини дават отговор на тези условия. Нещо повече - през зимата децата, които постоянно вървят на градина са 6-10 за яслените и 14-16 за градинските групи.

Зам.-кметът по обучение и просвета Тодор Чобанов изясни, че занапред ще се направи разбор за това къде е допустимо да се запишат повече деца от нормативно избрания най-много. Повечето бройки ще са за образователната 2019 - 2020 година и нямало да са всеобщо събитие. Според него в тези градини мъчно ще се стигне до обстановка всички записани да посещават едновременно, защото даже на празника за завършването на образователната година имало отсъстващи деца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР