Броят на чуждестранните посетители в Турция се е увеличил със

...
Броят на чуждестранните посетители в Турция се е увеличил със
Коментари Харесай

Близо 1.5 млн. българи посетиха Турция тази година

Броят на задграничните гости в Турция се е нараснал със 128% през интервала януари-юли тази година спрямо първите седем месеца на миналата година, съгласно публични данни от понеделник.

 АА

С този растеж визитите на туристи са достигнали 23,3 милиона, демонстрират данните на Министерството на културата и туризма.

През седеммесечния интервал Германия е изпратила най-вече туристи в Турция. Броят им надвиши 2,9 милиона с растеж от 137% на годишна база.

Руснаците заеха второ място с нарастване от 41,36% до 2,1 милиона, до момента в който Обединеното кралство зае трето място с нарастване от 2036% и 1,8 милиона туристи от тази страна.

 Анадолска организация

На четвърто място са визитите от България с 1 440 000 гости, което е с 195 на 100 повече спрямо предходната година. Но имайки в поради броя на жителите на страните, от които идват посетителите, ние сме страната с най-вече визити в Турция, на глава от популацията. 

Междувременно, съгласно данните оповестени от Турския статистически институт (TurkStat), общо 26,1 милиона гости са влезнали в Турция през интервала, дружно с 3,1 милиона турски жители, пребиваващи в чужбина.

Само през предишния месец страната е била хазаин на 6,6 милиона задгранични гости с нарастване от 52,84% по отношение на същия месец на миналата година.

Германия още веднъж е преди всичко през юли с 962 003 гости, следвана от Русия 741 419, Обединеното кралство 545 973 и Холандия с 266 026 гости.

 Анадолска организация

България е на пето място с 250 859 гости през юли. Тази наклонност се чака да се усили идващите месеци, защото преди месец в Турция бе признат декрет на президента Ердоган, с който българските жители към този момент могат да посещават Турция единствено с персонални карти, без да е необходим чуждестранен паспорт.

Броят на туристите, идващи от Русия и европейските страни, към този момент нараства с по-бързо от предстоящото движение, което накара сезонните упования на Турция да бъдат преразгледани нагоре, съгласно предходни изказвания на представители на промишлеността.

Турция предишния месец увеличи задачите си до $37 милиарда $ доходи от туризъм и 47 милиона туристи за тази година по отношение на по-ранните прогнози за $35 милиарда и 45 милиона туристи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР