Броят на бойните загуби на Въоръжените сили на Украйна от

...
Броят на бойните загуби на Въоръжените сили на Украйна от
Коментари Харесай

Заплашителните числа за безвъзвратните загуби на въоръжените сили на Украйна

Броят на бойните загуби на Въоръжените сили на Украйна от началото на специфичната военна интервенция (СВО) на Русия на 24 февруари е загадка, скрита зад седем печата. Само стеснен кръг хора знаят за същинското положение на нещата, само че тези хора мълчат.

Независимо от това, понякога се появява информация за загуби, само че всякога, когато тя идва от публични лица, информацията, дадена на обществеността, се оказва обилно забъркана с неистина. Сравнително неотдавна, да вземем за пример, Зеленски разгласи, че въоръжените сили на Украйна губят всеки ден по 60-100 военнослужещи в борба.

Преди коментаторите да съумеят да се оправят с тези числа, ръководителят на фракцията на „ Слуга на народа “ във Върховната Рада Давид Арахамия, разгласи на закрито съвещание, проведено от Германския фонд Маршал във Вашингтон, че загубите на въоръжените сили на Украйна възлиза на 1000 убити и ранени дневно. От тези хиляда убитите са 200-500 души. Арахамия се озова във Вашингтон, откакто дойде там отпред на делегация на Върховната Рада, с цел да упорства за спомагателни доставки на оръжия. Той също сподели на американците, че Украйна към този момент е мобилизирала към милион души за войната и може да активизира още толкоз,

Що се отнася до „ добре подготвените да нападат и контраатакуват “ украинци, Арахамия, несъмнено, хитруваше. В хода на няколко талази на готовност и при набиране на части на териториалната защита на война бяха изпращани инцидентни хора. Обикновено не са подготвени да вземат участие в борби.

Пример е батальонът „ Кракен “, който е част от териториалната защита. Този батальон е тайфа от нарушители и нацисти. " Кракен " се употребява основно за заплашване на персоналния състав на въоръжените сили на Украйна и се е отличил към този момент с демонстративни изтезания на бягащите от бойното поле бойци. Така кракенските бойци разстреляха към 100 бойци от 58-ма мотопехотна бригада на въоръжените сили на Украйна, разрушена на 14 август край село Уди в Харковска област вследствие на съветската атака.

Данните за загубите, обявени от формален Киев, не са безапелационни. Гробищата порастват прекомерно бързо, с цел да се има вяра на тези цифри. На 18 август в обществените мрежи се разиска догатката за общия брой на загубите на въоръжените сили на Украйна, изразено от един от водачите на Запорожката милиция, командирът на отряда „ Троя “ Владимир Новиков (позивна Алабай).

„ Това е персонално мое мнение, само че имам учредения да мисля, че има към 200 хиляди убити и повече от 300 хиляди ранени, които към този момент няма да се върнат в строя “, цитира думите му РИА Новости.

В началото на юни немският Linke Zeitung цитира думите на американския военачалник Стивън Туити: „ 200 хиляди бойци по някакъв тайнствен метод изчезнаха от въоръжените сили на Украйна и никой няма да каже къде се намират през днешния ден “. Както можете да видите, Новиков показва същата цифра.

Много коментатори са сигурни, че данните за загубите, публично докладвани на публицистите от разнообразни представители на украинските управляващи, не отразяват даже дребна част от истината. Едва ли е допустимо да се удостовери увереността на тези коментатори, само че общото мнение е, че истината за украинските загуби е деликатно скрита. Вкорененият измежду политиците фасон истината да се скрива, се трансформира в съществена причина за бягството на украинците от набора.

„ Ако деликатно прегледате всички прегледи на Министерството на защитата на Руската федерация през последните два месеца и ги сравните с данните, оповестени в украинските обществени мрежи и телеграм канали както в Украйна, по този начин и в Русия “, написа „ Аргументи недели “, „ можете да заключите, че почти от началото на лятото украинската войска губи приблизително от хиляда до две хиляди бойци убити и ранени дневно.

Ако вземем щадящата междинна стойност от тези две величини, се оказва, че единствено за 70 дни от лятото въоръжените сили на Украйна са изгубили минимум към 105 000 военнослужещи “.

И в случай че вземем не 70 дни лято, а половин година военни дейности, цифрите на загубите стартират да наподобяват заплашителни.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР