Броят на болните от коронавирус в интензивно лечение спадна за

...
Броят на болните от коронавирус в интензивно лечение спадна за
Коментари Харесай

Смъртните случаи и пациентите в интензивните отделения в Италия започнаха да намаляват

Броят на болните от ковид в интензивно лекуване спадна за първи път в Италия през вчерашния ден, откакто страната също приветства най-ниското си всекидневно нарастване на смъртни случаи за последните две седмици.

Длъжностните лица в една от най-тежко засегнатите страни постановиха строга карантина, траяла близо месец и подчертаха нуждата жителите да продължат да стоят по домовете си.

„ Това е значима вест, тъй като разрешава на нашите лечебни заведения да дишат’ “, съобщи ръководителят на Гражданската отбрана Анджело Борели по време на ежедневния брифинг за новините към вируса.

Италия регистрира 681 смъртни случая от COVID-19 в събота, което докара до сбор от 15 632. Това беше най-ниският дневен растеж от 23 март, откакто огнището стартира на 21 февруари.

Броят на пациентите в тежко претрупаните отделения за интензивно лекуване също е понижен през вчерашния ден с 74 – до 3 994 от 4068 в петък.

Общият брой на доказаните случаи в страната набъбна от 119 827 на 124 632, само че управляващите считат, че са съумели да стабилизират нарастването с вярата, че скоро ще последва спад.

Някои обаче се притесняват, че поради ранните признаци на прогрес и с наближаването на Великден, от ден на ден италианци стартират да нарушават карантината, откакто се появиха фрагменти на групи от хора в обществените медии, които се разхождат из някои от огромните градове на странaта.

„ Някои изображения се популяризират в обществените медии, които демонстрират разпределяне в държанието на някои хора, само че за благополучие броят им е дребен. Те не би трябвало да се одобряват за образец, те би трябвало да бъдат съжалявани “, споделя Доменико Аркури, специфичният комисар на държавното управление, който управлява коронавирусната рецесия.

„ Не можем към момента да кажем, че към този момент сме достигнали момента, в който да се върнем към естествения живот “, добави той.

Източник: New York Post / Gospodari

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР