Броят на бежанците по света се е увеличил през първата

...
Броят на бежанците по света се е увеличил през първата
Коментари Харесай

Близо 21 млн. души по света са бежанци

Броят на бежанците по света се е нараснал през първата половина на 2021 година и към този момент доближава съвсем 21 млн. души, демонстрират данни от отчета Mid-Year Trends за интервала януари-юни 2021 година, направен от Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН).
Пет са страните, от които идват най-вече нови бежанци - Централноафриканска република (71 800), Южен Судан (61 700), Сирия (38 800), Афганистан (25 200) и Нигерия (20 300).
Тревожна наклонност е повишаването на случаите на наложително разселване. Повече от 84 млн. души са били принудени да изоставен домовете си заради спорове, принуждение и последствия от изменението на климата, като за първите шест месеца от годината те са се нараснали с 1,5 милиона. До огромна степен това се дължи на повишаване броя на вътрешно разселените лица, които бягат от разнообразни конфликтни зони, множеството от които в Африка.
"Международната общественост не съумява да предотврати насилието, преследването и нарушаванията на правата на индивида, които не престават да бъдат главната причина милиони хора да напущат домовете си ", съобщи Филипо Гранди, Върховен комисар на Организация на обединените нации за бежанците.
По думите му климатичните промени допълнитено усложняват обстановката в разнообразни райони на света.
Към момента към 51 милиона души са разселени в рамките на личната си страна. През първата половина на 2021 година най-голямо повишаване на вътрешно разселените лица се следи в Африка, в това число в Демократична република Конго (1,3 милиона) и в Етиопия ( 1,2 милиона), в която сега има нарастващ спор и филантропична рецесия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР