Броят на българските търговци в eBay се е увеличил с

...
Броят на българските търговци в eBay се е увеличил с
Коментари Харесай

eBay включи България в новото си управление на плащанията


Броят на българските търговци в eBay се е нараснал с 13 на 100 през 2020 година
(снимка: eBay)

Платформата за онлайн търговия eBay включва българския пазар в цялостното си ръководство на заплащанията през второто тримесечие на 2021 година От месец май търговците по-лесно ще могат да ръководят своите бизнеси, а пазаруващите – да избират метода на заплащане.

По публични данни на колоса в онлайн търговията, през 2020 година броят на българските търговци на уеб страницата се е нараснал с 13 на 100 по отношение на миналата година. Към момента най-успешно българите развиват бизнеса си в категориите Мода, Авточасти и аксесоари, Дом и Градина, Електроника и Колекционерски предмети.

eBay започва ръководството на заплащания на своята платформа в Съединени американски щати за определена група търговци още през септември 2018 година, а по-късно в Германия, Англия, Австралия, Канада, Франция, Италия и Испания и ще продължи да уголемява покритието на услугата в международен мащаб през цялата година.
още по тематиката
„ В процеса на разширение на ръководството на заплащания в международен мащаб, сега… приветстваме и българските търговци към новия метод, по който се прави бизнес на eBay ”, разяснява Алиса Кътрайт, вицепрезидент „ Глобални заплащания ” в компанията.

„ За търговците тази смяна носи по-удобно и безпрепятствено осъществяване на продажбите в eBay. В идните месеци ще правим миграцията на всички търговци на платформата, като този развой е плануван по този начин, че те да се възползват оптимално елементарно и бързо от новото прекарване ”, добави Кътрайт.

България е една от основните страни в световното портфолио от разрастващи се страни на eBay, акцентира Иля Кретов, общоприет управител „ Глобални пазари с висок капацитет за развиване ” в eBay. „ Хиляди български търговци скоро ще могат да тестват опростения метод за ръководство на продажбите си на нашата платформа. Българските купувачи пък ще получат опцията да правят покупки в eBay с желания от тях метод на заплащане ”, разясни той.

Търговците и купувачите в eBay получават повече варианти и еластичност за заплащания
(снимка: eBay)

Управлението на заплащанията на eBay доближи повратна точка през юли 2020 година с приключването на оперативното съглашение на платформата с PayPal. Сега eBay е в положение да разшири цялостното си ръководство на заплащанията в световен мащаб, като предлага на пазаруващите по-голям избор и еластичност при вариантите за заплащане и опростявайки бизнес интервенциите за търговците.

През първото тримесечие на 2021г. eBay е обработвала заплащания за 52 % от световния размер на платформата, с над 4 милиона дейни продавачи по целия свят, интегрирани в програмата. Компанията продължава с поетапното си разширение на ръководството на заплащания за търговците в международен мащаб и по проект по-голямата част от тях ще мигрират към новото потребителско прекарване още през тази година.

Очаква се цялостното ръководство на заплащанията последователно да генерира минимум 2 милиарда $ доходи и 500 млн. $ оперативна облага до 2022 година.

Чрез вътрешното ръководство на заплащанията eBay дава опция за многообразие от нови варианти за заплащане, до които купувачите имат достъп, в това число с кредитна карта и посредством PayPal. Apple Pay ще се предлага като алтернатива за заплащане в iPhone и iPad през eBay приложението за iOS. Гугъл Pay ще бъде разполагаем на уеб страницата на eBay и на приложението eBay Android.

Търговците ще могат да ръководят по-лесно сметките си с цялата информация за бизнеса им в eBay, в това число информация за заплащанията на едно място, тъй че елементарно да наблюдават и ръководят всички свои транзакции и връзката с клиентите си. Това ще включва и централизирано място за подпомагане при обслужване на клиентите.

Изплащанията се предизвикват в границите на 2 работни дни след удостоверение на заплащането на купувача, без значение от метода, по който купувачът е платил, с алтернатива за избор на седмична или дневна периодичност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР