Броят на бъдещите потенциални клиенти в САЩ намалява, казва проучване

...
Броят на бъдещите потенциални клиенти в САЩ намалява, казва проучване
Коментари Харесай

Репутацията на Мъск отблъсква бъдещи клиенти на Tesla

Броят на бъдещите евентуални клиенти в Съединени американски щати понижава, споделя изследване на пазарния анализатор Caliber, който спад компанията отдава на поляризиращата персона на Илън Мъск.

" Много евентуално е самият Мъск да способства за репутационния срив “, разяснява Шафар Силбершац, изпълнителен шеф на Caliber. Анализът на компанията споделя, че 83% от американците свързват Мъск с Tesla.

Reuters беседва с петима специалисти, които разясняват, че спорните десни политически разбиране на Мъск и публични изказвания тежат на марката и търсенето.

Продажбите на електрически коли в Съединени американски щати се чака да набъбнат с 15% през първото тримесечие на годината, демонстрира разбор на Cox Automotive. Докато продажбите на Tesla се планува да набъбнат с 3%.

" Спадът на продажбите на EV се оформя като спад на Tesla ", разяснява анализаторът на Cox Стефани Валдез Стрети.

Регистрациите на Tesla означиха спад в Калифорния – най-големият пазар в Съединени американски щати – за първи път от три години последното тримесечие на 2023 година, въпреки общите продажби на EV да се усилиха.

Преди години Мъск насърчаваше оправянето с климатичните промени, предлагайки метод за преосмисляне на автомобила като стилни, електрически компютри на колела.

През последните години милиардерът провокира редица спорни обстановки, в това число прегръдката с Републиканската партия и утвърждението на антисемитски мнения в X.

Продължение на тематиката четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР