Броят на австралийците, приети в болница с COVID-19, достигна днес

...
Броят на австралийците, приети в болница с COVID-19, достигна днес
Коментари Харесай

Рекорден брой новозаразени с Омикрон

Броят на австралийците, признати в болница с COVID-19, доближи през днешния ден рекордните 5450 души. Това се случва на фона на растящото натоварване на здравната система на страната от новите подварианти на Омикрон, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

Числото на новозаразените пораства от края на юни, като повода е, че двата подварианта - BA.4 и ВА.5 - стават доминантни, защото могат да заобиколят имунната отбрана от имунизиране или преболедуване, а съгласно някои специалисти те могат да са заразни колкото дребната шарка. Броят на приетите в болница е най-високият от появяването на ковид, като надскача пика от първата вълна на неговия вид Омикрон през януари, когато той беше 5390. Дневната смъртност също пораства, като в събота за първи път доближи до 100 души.

В повече от хиляда старешки дома са регистрирани случаи, защото заболяването е необятно публикувана измежду възрастното население, заяви австралийското държавно управление. Поради дефицита на чиновници, поддръжката с боен личен състав в сходни институции ще бъде удължена до края на септември, съобщи министърът на защитата Ричард Марлс. " Това са изключителни ограничения и това е методът, по който би трябвало да ги назоваваме ", съобщи Марлс пред телевизия Ей Би Си и добави, че " заради огромния брой нови огнища сега, това е вярното нещо ".

Много от болничните чиновници на първа линия също са заболели или в изолираност, което задълбочава здравната рецесия. По време на тежката зима, през която се популяризират по едно и също време COVID-19 и грипният вирус, управляващите в Австралия предложиха носенето на маски в затворени пространства и незабавното слагане на бустерни дози ваксина, като в същото време посъветваха бизнеса да разреши работа от у дома. Австралия е една от страните с най-голям % имунизирани против COVID-19. В страната с две дози са към 95% от популацията над шестнадесет години, а с бустерна доза са 71%. Бройката инфектирани до момента се равнява на 9,13 милиона души, а умрелите са 11 181, което е по-малко, спрямо множеството развити стопански системи в света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР