Броят на антарктическите пингвини в някои колонии в Западна Антарктида

...
Броят на антарктическите пингвини в някои колонии в Западна Антарктида
Коментари Харесай

Учени: Броят на антарктическите пингвини е намалял рязко

Броят на антарктическите пингвини в някои колонии в Западна Антарктида е намалял със 77 %, откогато са преброявани през 70-те години на предишния век, оповестиха учени, изследващи въздействието на климатичните промени върху този далечен регион, представени от Ройтерс.

Антарктическите пингвини населяват острови и тихоокеанското и антарктическо крайбрежие на ледения континент. Те се хранят с крил.

" Намаляването на броя на пингвините е несъмнено трагично - сподели Стив Форест, биолог, включил се към експедицията на американския Североизточен университет и университета в Стоуни Брук. - Нещо се случва с фундаменталните градивни елементи на хранителната верига тук. Храната е по-малко и това понижава броя на птиците в популациите от ден на ден и повече. Въпросът е дали това ще продължи ", предава Българска телеграфна агенция.

Научната експедиция е проведена с два кораба на " Грийнпийс " до Западна Антарктида от 5 януари до 8 февруари. Учените са правили наблюденията персонално и с дронове, с цел да оценят мащаба на провалите.

Броят на антарктическите пингвини в един от главните им хабитата - о-в Елефант, е намалял с 60 % от предходното им броене през 1971 година Сега развъждащите се двойки са по-малко от 53 000.

" Макар и роля да имат няколко фактора, всичките данни, с които разполагаме, насочват, че измененията, които следим, се дължат на климата " - сподели Хедър Линч от университета в Стоуни Брук. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР