Броят на американците, кандидатстващи за обезщетения прибезработица, миналата седмица е

...
Броят на американците, кандидатстващи за обезщетения прибезработица, миналата седмица е
Коментари Харесай

САЩ с исторически нисък показател за безработицата

Броят на американците, кандидатстващи за компенсации при
безработица, предходната седмица е останал на исторически ниско равнище
като отражение на мощното възобновяване на пазара на труда от
пандемичната криза, до която се стигна предходната година, съобщи
Асошиейтед прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Първичните молби за помощи при безработица в Съединени американски щати се резервират на ниво 205 000. Средният четириседмичен индикатор, който е по-стабилен, се е повишил до малко над 206 000, регистрира министерството на труда. Данните допускат, че разпространяването на разновидността Омикрон не е провокирало незабавно вълна от съкращения на личен състав, отбелязва АП.
Общо 1,9 милиона американци получават обичайна помощ за безработица към седмицата, завършила на 11 декември.
Друга статистика, оповестена през днешния ден от министерството на търговията на Съединени американски щати, сочи, че цените на потребителските артикули са скочили с 5,7 % през миналите 12 месеца, отбелязвайки най-бързия си ритъм на напредък от 39 години. Той е регистриран в разгара на сезона на празничното извършване на покупки.
Ноемврийското нарастване бе предшествано от 5,1-процентов растеж за 12-те месеца до октомври. Така е продължена възходящата наклонност, довела до инфлация много над целевите 2 %, избрани от Федералния запас.
Потребителските разноски, на които се падат 70 % от Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати, са нарастнали с 0,6 на 100 през ноември, само че са забавили ритъм по отношение на октомври (1,4 на сто).
Личните приходи, които обезпечават бъдещите нараствания на разноските, са се повишили с 0,4 на 100 предишния месец, или по-слабо спрямо октомври (0,5 на сто).
Продажбите на нови еднофамилни къщи през ноември са нарастнали с 12,4 %, най-бърз ритъм за последните седем месеца, в миг когато секторът продължава да се възползва от ниските лихви по ипотеките и мощното търсене, сочат обособени статистически данни, оповестени през днешния ден от сектора в Съединени американски щати.
Увеличението през ноември е тласнало сезонно поправения годишен ритъм на продажбите до 744 000 за предишния месец. Това е най-хубавият резултат от април.
Средната продажбена цена на нова къща в Съединени американски щати през ноември е достигнала 416 900 $, с 14,1 % по-висока отпреди година.
Тази година доста американци, обзети от пандемията, започнаха да търсят по-големи домове, напомня АП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР