Броят на американските военни, починали от усложнения, причинени от СOVID-19,

...
Броят на американските военни, починали от усложнения, причинени от СOVID-19,
Коментари Харесай

Пентагонът каза колко американски военни са починали от Covid-19

Броят на американските военни, умряли от затруднения, породени от СOVID-19, доближи 70 души, написа американският вестник Military Times.

Изданието отбелязва, че през последните дни във въоръжените сили на Съединени американски щати, както и в страната като цяло, се следи наклонност към понижаване на смъртността от следствията от заразяване с коронавирусна зараза след внезапното й повишаване в края на юли, след което тази цифрата във Въоръжените сили се е нараснала повече от два пъти спрямо данните за целия предишен интервал от началото на пандемията. Така от 13 до 20 октомври (последните данни) трима военнослужещи са умряли от СOVID-19, което е най -ниската седмична численост от август насам, а за октомври - 11 смъртни случая затова.

Общо съгласно вестника в американската войска са регистрирани 248 865 случая на зараза с СOVID-19, от 13 до 20 октомври - 1282, а през миналата седмица - 863. Докато през август тази седмична численост е приблизително над 4 хиляди случая на зараза. От септември тя стартира последователно да понижава.

Според представителя на Пентагона майор Чарли Диц, единствено един от бойците, умряли от Сovid-19, е бил отчасти имунизиран против заболяването. „ Нито един от бойците, умряли от СOVID-19, не е бил изцяло имунизиран “, сподели той пред изданието.

Броят на американските военни, отказващи да бъдат имунизирани против СOVID-19, сега не надвишава няколкостотин. Досега, съгласно Military Times, по-малко от 10% от военнослужещите не са били имунизирани против коронавирусна зараза (около 30% от персоналния състав на въоръжените сили, в това число Националната армия и резервистите). Те би трябвало да бъдат имунизирани до ноември-декември или може да бъдат осъдени и даже уволнени.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин на 24 август подреди да стартира наложителна имунизация против СOVID-19 във въоръжените сили на страната. Той не посочи времето на привършване на акцията за имунизация, като повери това на командването на всеки жанр войски.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР