Броят деца, търсещи помощ относно притесненията си, се е увеличил

...
Броят деца, търсещи помощ относно притесненията си, се е увеличил
Коментари Харесай

Децата звънят на горещи линии, притеснени за света

Броят деца, търсещи помощ по отношение на терзанията си, се е нараснал внезапно през последната година. Според една от огромните благотворителни организации причина за това може да е фактът, че поради обществените медии децата получават от ден на ден информация за протичащото се по света.

Една от известните горещи телефонни линии във Англия е провела 11 706 сесии с деца с възприятие на трудно безпокойствие, което е с 35% повече спрямо данните за 2014 и 2015. От организацията споделят: „ Притеснителното е, че казусът се задълбочава. ” Само в последните 6 месеца са разговаряли с 6500 контакти, които показват непрекъснатото възприятие за безпокойствие като съществена причина да се обадят – това значи, че за месец, или по-точно за 36 дни, се падат приблизително по 1000 позвънявания.

Проучване демонстрира, че все по-голяма част от децата и младежите се тревожат за разнообразни интернационалните каузи, като да вземем за пример референдума за оставане в Европейски Съюз, извършен във Англия, изборите в Съединени американски щати и спора в Сирия.

Увеличението се дължи на композиция от персонални и политически проблеми. Някои от младежите приказват с психолозите и съветниците за проблемите от всекидневието си, а други показват за главен източник на паниките си притеснителните събития, които виждат в обичайните медии и обществените мрежи, свидетелстват от благотворителната организация.

Президентът на детската телефонна линия Естър Ранцен споделя: „ Когато виждаме фотоси на плачещи и дезориентирани дребни деца, изваждани отдолу под руините на домове, разрушени от бомби, всички се разстройваме. Но постоянно не обръщаме внимание какво въздействие имат тези истории върху младежите. ”

Тя споделя, че фактът, че децата се обръщат към телефонната линия, им разрешава да изразят терзанията си. „ Понякога тези истории демонстрират и свързани терзания, които децата имат в личния си живот, като да вземем за пример това, че са подложени на расистки тормоз в учебно заведение. ”

Като ги изслушаме и ги успокоим, прибавя тя, знаем, че в случай че имат други проблеми „ като принуждение или занемаряване, самонараняване или кибертормоз, ще се извърнат още веднъж към нас за помощ. ”

Питър Уанлес, изпълнителен шеф на организацията, споделя:„ Светът може да е плашещо място, само че би трябвало да успокоим децата си, вместо да ги оставяме обезпокоени и изплашени. Нормално е децата и младежите да се тревожат от време на време, само че когато са унизени от непрекъснати страхове, които дават резултат в паник офанзиви и в отвращение да изоставен дома си, то тогава имат потребност от поддръжка. ”

Деца на по 8 годинки към този момент са се свързвали с горещата телефонна линия, с цел да споделят страховете си, като момиченцата се обаждат седем пъти повече, с цел да търсят помощ за терзанията си, в сравнение с момченцата.

Важно е да се означи, че има и голяма смяна в метода, по който се употребява услугата. Повече от две-трети от потребителите споделят със съветниците онлайн.

Националната телефонна линия за деца в България е на номер 116 111.

Източник: The Guardian

Публикувано от  Новите родители . Още за насладите, паниките и подвизите на родителството четете ТУК.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР