Брошурата „Любов без последствия“ е част от здравната образователна програма,

...
Брошурата „Любов без последствия“ е част от здравната образователна програма,
Коментари Харесай

Ананиев: Ще накажем виновните за разпространението на брошурата „Любов без последствия“ в училищата

Брошурата „ Любов без последици “ е част от здравната просветителна стратегия, която се финансира от Организация на обединените нации. Тя не би трябвало да се популяризира в учебните заведения, всички отговорни за това ще бъдат осъдени. Това сподели след държавното съвещание министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев след съвещанието на Министерски съвет.

По думите му тя е издадена през 2006 година, като е преиздавана през 2009 година и при започване на 2017 година „ Брошурата е обвързвана с целевата група МСМ – мъже вършат секс с мъже. Това е значима тематика и ние не я подценяваме, само че има избран правилник, съгласно който тази листовка би трябвало да отиде единствено и само в кабинетите за анонимно и гратис консултиране и проучване на хората от тази група за СПИН “, посочи министърът на опазването на здравето.

„ Тази листовка не е била предопределена за учебните заведения, заради което незабавно щом получихме информация, че тя се популяризира в учебните заведения, с МОН започнахме да вършим всичко допустимо да я вземем оттова и да не доближава до почтените деца. Това е една провокация, която сега проверяваме, и всички отговорни лица ще бъдат осъдени по съответния метод “, съобщи здравният министър.

Той изясни, че брошурата се съхранява в РЗИ. „ До момента имам информация, че пет РЗИ-та сами са взели решение да я разпространят – това са тези в Монтана, Видин, Ямбол, Кърджали и Хасково. Не съм уверен, че шефовете на учебните заведения са позволили това да се случи, може би представителите на РЗИ са ги занесли и са ги оставили там “, съобщи Ананиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР